Плюнула на хімію і просто сипнула це під огірки: тепер збираю 60-літровими відрами хрумкі овочі щодня

Підживлення - дуже важливий етап при вирощуванні не лише огірків, а й інших овочів. Сьогодні розповімо про дуже ефективне безкоштовне добриво, яке точно є на вашій дачі.

Сьогодні ми розповімо про одне з універсальних підживлень для огірків, яке можна слід вносити під час плодоношення.

Вам навіть не доведеться витрачати кошти в агромагазині, а ваші огірочки наситяться калієм, фосфором, бором, цинком та міддю. Також добриво захистить від шкіднків і сприятиме утворенню більшої кількості зав’язей.

А називається диво-добриво дуже просто – деревна зола.

Якщо не вірите, можете запитати у своїх батьків чи бабусь із дідусями. Аналогів деревній золі за її унікальними властивостями просто немає – це безпечний, натуральний засіб, який щороку використовується у фазі плодоношення огірків та інших овочів на ділянці.

Городники розповіли про безкоштовне липневе добриво для огірків
Городники розповіли про безкоштовне липневе добриво для огірків

Зольний розчин можна використовувати як калійне підживлення, як захист від грибків і шкідників, і навіть у ролі ефективного розкислювача ґрунту. Щоб зробити правильну підживку в чітких пропорціях, необхідно взяти відро теплої відстояної води, всипати туди один літр деревної золи, ретельно розмішати і залишити на добу настоятися під кришкою.

Через день розчин буде готовий, і його можна вносити під огірочки у кількості одного літра під кожен кущ. Рослини чудово відгукуються на це добриво, швидше формують зав’язі, наливають плоди та дають шикарний урожай. Єдиний нюанс – не рекомендовано комбінувати зольні та азотні підживлення одночасно, оскільки попіл повністю нівелює дію азоту.

Якщо опалюєте дровами або щороку позбавляєтеся від гілок та соломи, залиште золу для добрива на своїй ділянці – врожай буде просто чудовим!

Популярне

Подібні новини