Лотки від яєць конфіскую навіть у родичів: супер лайфхак – садівники оцінять знахідку, про неї ще не писали

Зазвичай лотки від яєць більшість із нас звикли відразу відправляти у смітник, навіть не здогадуючись, як ще їх можна з користю застосувати. У цій статті ми зібрали для вас кілька городніх лайфхаків.

Лотки від яєць виготовляють з картону, тому вони достатньо легко та швидко розкладаються і при цьому не забруднюють навколишнє середовище. Переважна більшість людей вважає, що такі лотки можна відправляти на переробку. Проте варто знати, що вони створені вже за допомогою переробленого паперу, і через це їх не можна повторно перероблювати.

Як стверджують експерти, яєчні картонні лотки можуть покращити структуру ґрунту завдяки своїй високій здатності утримувати вологу. Крім того, як ви вже могли зрозуміти, застосування таких лотків не передбачає додаткової витрати коштів, оскільки їх не треба купляти окремо, а вони вже йдуть разом із яйцями.

Чудовим варіантом буде зробити з лотків від яєць компост. Для цього потрібно нарізати картонні лотки та перемішати їх разом із відходами від фруктів, овочів, яєчною шкарлупою або ж травою. Таке підживлення покращить якість ґрунту, земля буде більш родючою та пухкою.

Садівники розповіли, як можна використати на городніх ділянках лотки від яєць
Садівники розповіли, як можна використати на городніх ділянках лотки від яєць

Також яєчні лотки можна застосовувати для вирощування розсади або ж покласти їх упаковку в компост. Таким чином, під час висаджування розсади на городні ділянки рослину не потрібно буде доставати з лотка, а картон буде добре тримати вологу. Для цього просто відріжте горщики та розмістіть їх у землю – це зробить з них додаткове добриво. Окрім того, картонні лотки експерти радять застосовувати для розмітки. Для цього слід притиснути ними підготовлену землю, і в результаті ви матимете заглиблення, котрі будуть розташовані на однаковій відстані, у них можна розкласти насінини.

Крім того, з картонних упаковок можна зробити такі собі своєрідні доріжки на городніх ділянках. Проте для цього способу вам знадобиться дуже багато лотків від яєць. Все, що вам потрібно, – це лише викласти лотки між грядками. Таким чином, вам буде легше пересуватися, і до того ж бруд не буде збиратися на взутті.

Популярне

Подібні новини