Сусіди в захваті: “Де береш такі лілії?” – а секрет в моєму фірмовому підживленні, про яке знають одиниці

Лілія – це одна з найкрасивіших квіток, яка вражає різноманітністю відтінків, пишним цвітінням і сильним ароматом. Сьогодні ви дізнаєтесь, чим варто підживлювати лілію під час цвітіння та бутонізації

Перед внесенням добрив потрібно обов’язково пропушити землю та рясно полити її чистою водою. Після поливу вода має зволожити ґрунт на глибині цибулини, інакше сухий ґрунт буде витягувати вологу з добрива, і до рослини воно не дійде.

Удобрювати квіти краще ввечері, щоб волога не випарувалася і проникла на глибину залягання цибулинок рослини. Після внесення підживлення потрібно знову пропушити ґрунт, щоб на ньому не утворилася скоринка.

Фаза бутонізації лілії може тривати з кінця травня до середини червня. У цей час рослина дуже потребує додаткових мікроелементів, щоб накопичити сили для тривалого та рясного цвітіння. Ліліям потрібні калій, фосфор та азот – три ключові мікроелементи для більшості рослин. Якщо немає часу на приготування народних засобів, можна купити азофоску, амофоску або нітроамофоску.

Квітникарі розповіли, чим підживити лілії для довшого цвітіння
Квітникарі розповіли, чим підживити лілії для довшого цвітіння

У цих добривах міститься близько 15% калію, фосфору та азоту в рівних пропорціях. Можна використовувати і монофосфат калію, але доведеться додатково шукати азотне добриво.

У середині літа, коли лілії починають цвісти, і як тільки перша квітка зав’язалася, можна робити калійне підживлення. Для цього можна використовувати нітроамофоску або гумат калію. Береться 50 мілілітрів рідкої підгодівлі та розводиться у відрі води.

Розчин ретельно перемішується і ним поливають лілії під корінь. З народних засобів ще можна використовувати деревну золу – по одній склянці на відро води.

Популярне

Подібні новини