Моя родина готова до зими без світла: список речей, які краще купити влітку, щоб не перейматися взимку

Під час відключення світла взимку кожному доводиться жити не солодко. Деякі важливі речі для цього періоду потрібно придбати вже зараз, щоб максимально підготуватися.

Зима без електроенергії може стати серйозним випробуванням. Щоб комфортно пережити цей період, важливо завчасно підготуватись і придбати необхідні речі. Редакція сайту Добрі новини підготувала перелік того, що вам знадобиться для комфортного життя без світла взимку.

Альтернативні джерела світла – ліхтарі, свічки, гасові лампи та запасні батарейки забезпечать вас світлом у темний час доби. Не забудьте про запаси сірників або запальничок для запалювання свічок. Теплий одяг та ковдри також вам знадобляться. Без електрики опалення може бути недостатнім, тому ці речі допоможуть зберігати тепло. Вовняні шкарпетки, термобілизна та рукавиці будуть особливо корисними.

Термоси та теплові пакети – дозволять довше зберігати тепло напоїв та їжі та зігріють вас у найхолодніші моменти. Павербанки та зарядні станції – одні з найважливіших речей, вони забезпечать енергію для ваших телефонів та інших важливих пристроїв. Важливо, щоб у вас було кілька заряджених павербанків про запас.

Що потрібно купити зараз, щоб підготуватися до блекаутів взимку
Що потрібно купити зараз, щоб підготуватися до блекаутів взимку

Приготування їжі без електроенергії стане можливим з допомогою газових примусів. Запас газових балонів забезпечить вас теплими стравами протягом тривалого часу. Консервовані овочі, фрукти, м’ясо та готові страви забезпечать вас їжею, яку можна споживати без додаткової обробки. Також корисними будуть сухофрукти, горіхи та крупи. Запасіть достатню кількість питної води у пляшках або каністрах, адже під час відсутності електрики може бути проблема з водопостачанням. Переконайтесь, що у вас є всі необхідні ліки, а також базова аптечка для надання першої допомоги. Варто мати запас звичних ліків на кілька тижнів вперед.

Тепловідбиваючі ковдри допомагають зберігати тепло тіла та можуть бути корисними у надзвичайних ситуаціях, а ізольовані контейнери допоможуть зберігати продукти харчування без доступу холоду. Запасіться плівкою, теплоізоляційними стрічками та матеріалами для утеплення вікон і дверей. Це допоможе зберегти тепло всередині приміщення. У разі відсутності електрики вам потрібні батарейні радіоприймачі – це буде єдиний спосіб отримувати новини та важливу інформацію.

Популярне

Подібні новини