Зробіть обрізку груші в літку 2024 року за цією перевіреною роками схемою, і врожай ще й роздавати будете

Літня обрізка груш є ключовим агротехнічним методом, який допомагає зберегти дерево здоровим та стимулює щедре плодоношення. Дізнайтеся, які прості кроки слід зробити, щоб отримати рясний врожай.

Як стверджують експерти, обрізка зайвих пагонів груші допомагає контролювати розвиток крони та уникнути її загущення. Суттєве укорочення сильних пагонів стимулює утворення квіткових бруньок для наступного року та збільшує врожай.

Крім того, проріджування крони здатне забезпечити набагато кращу циркуляцію повітря та доступ сонячного світла, що, в результаті, знижує ймовірність захворювань. Проведення обрізки груш влітку допомагає регулювати форму крони та надати їй бажаної форми. Вчасне прибирання цих гілочок допомагає оздоровити дерево.

За версією експертів, найкращим часом для проведення літньої обрізки є період з червня по липень. Оскільки у цей час пагони вже достатньо зміцніли, а тому вони з легкістю зможуть витримати цю процедуру. Крім того, дерево ще матиме час, щоб відновити свої сили до приходу холодів.

Ця ефективна схема обрізки груші влітку щороку приносить мені неймовірно рясний урожай
Ця ефективна схема обрізки груші влітку щороку приносить мені неймовірно рясний урожай

Для того, щоб провести правильну обрізку гілок груші влітку, в першу чергу слід видалити хворі, сухі та пошкоджені гілки. У тому числі слід видалити і перехрещені гілки або такі, що ростуть всередину крони. Окрім того, жирові пагони (гілки, які ростуть вертикально та не плодоносять) потрібно також видалити.

Для проведення правильної обрізки груші влітку слід врахувати наступні правила. Зокрема, використовуйте лише гострий секатор, щоб зрізи були чистими і рівними. Ріжте під кутом 45 градусів від основи гілки, щоб забезпечити оптимальне загоєння. Також уникайте залишення пеньків, оскільки вони можуть стати місцем для розвитку хвороб. Після обрізки обов’язково обробіть зрізи садовим варом або спеціальним загоювальним складом, щоб запобігти зараженню і сприяти швидшому загоєнню ран.

Таким чином, правильна обрізка груші влітку є важливою процедурою, яка допомагає забезпечити здоров’я дерева та отримати рясний врожай.

Популярне

Подібні новини