Сусідка Галина сама зробила “підклад” своїм рослинам: чим не можна підживлювати герань? Жодних експериментів

Герань — одна із найпростіших рослин для вирощування вдома. Проте, навіть цю стійку красуню можна зробити "лисою" неправильно підгодувавши її.

Герань — одна з найпопулярніших квіток у наших оселях. Вона підкорила серця українських господинь своєю невибагливістю, при якій дає неймовірної краси бутони. Проте, попри свій неймовірно терплячий характер, рослина може різко пожовтіти та скинути все листя.

Чим не можна підживлювати пеларгонію?

Квітникар розповів, чим категорично не можна підживлювати герань

По-перше, варто згадати про надмірне використання азотних добрив. Азот сприяє активному росту зеленої маси, що може бути корисним для багатьох рослин, але не для герані. При надлишку нітрогену втрачається найцінніше: квіти. Замість яскравих бутонів, які милують око, ви отримаєте тільки зелень. Ба більше, це може призвести до загнивання коренів, оскільки рослина буде занадто активно споживати воду, що створить ідеальні умови для розвитку грибкових захворювань.

Другим небезпечним добривом для герані є перегній. Так, послід тварин часто використовують у городництві, адже він містить багато фосфору. Цей мікроелемент, звичайно, потрібен рослинам для розвитку кореневої системи, але його надлишок може викликати проблеми з поглинанням інших важливих компонентів, таких як залізо та цинк.

З цим нехитрим способом моя герань рясно цвіте і радує око своєю красою
Квітникар розповів, чим категорично не можна підживлювати герань

Це може призвести до хлорозу – захворювання, при якому листя втрачає зелений колір і стає жовтим або білим. Герань, яка страждає від хлорозу, виглядає хворобливою і в’яне на очах.

Третім шкідливим варіантом підживлення є добрива, що містять багато калію. Часто на форумах зустрічають поради про підживку на основі бананової шкірки, але для пеларгонії це не буде корисним. Вона вмить втратить бутони, а її листя стане жорстким і ламким.

Популярне

Подібні новини