Довго ламала голову і не могла зрозуміти, для чого сусідка обгортає дерево персика мішковиною: була вражена

Персик належить до теплолюбних дерев, тому переважна більшість сортів дуже складно переносить великі морози. Дізнайтеся, які прості кроки слід зробити, щоб утеплити це плодове дерево на зиму.

Як стверджують експерти, занадто сильні морози можуть спричинити великі пошкодження або й навіть повну загибель персика. Тому варто завчасно подбати про утеплення цього плодового дерева. В основному персики розпочинають готувати до початку зимового періоду, коли з дерева вже опадає приблизно 90 відсотків листя.

Щоб ефективно підготувати персик до початку холодів, варто здійснити декілька простих маніпуляцій. Перш за все, слід вибирати правильне місце для вирощування. Зокрема, експерти рекомендують обирати добре освітлені та захищені від вітру місця, уникаючи ділянок, де може збиратися холодне повітря.

Також для того, щоб уберегти персик від сильних морозів, радять обгортати дерево за допомогою мішковини у декілька шарів. Цей крок допоможе рослині нормально дихати і не замерзати, навіть коли температура опуститься до мінус 30 градусів Цельсія.

Садівники розповіли, як утеплити персик на зиму
Садівники розповіли, як утеплити персик на зиму

У тому числі потрібно захистити й крону, хоч це і буде набагато тяжче зробити. Зазвичай для цієї місії використовують руберойд чи плівку, а каркас рекомендують виготовляти із сітки з металу.

Для того, щоб утеплити персик найкраще скористатися щільним папером, старими шпалерами або агроволокном. До того ж експерти рекомендують також обгорнути скелетні гілки та стовбур за допомогою білого спанбонда. Цей крок підтримає тепло у дереві й допоможе його захистити.

Окрім того, для захисту персиків від морозів необхідно побілити стовбури дерев та обприскати їх. Цей важливий крок допомагає зберегти рослину від зараження грибковими хворобами. Для цього зазвичай радять використовувати бордоську рідину.

Ну і не слід забувати про мульчування. Ця проста процедура допоможе захистити ці плодові дерева як від морозів, так і від перегрівання весною. Для цього можна скористатися тирсою, деревною стружкою, подрібненою соломою, лушпинням від соняшника або листям.

Популярне

Подібні новини