Огірки плодоносять до жовтня: секрет із дачного журналу 90-х. Хімію не використовую, а врожай – шалений!

У серпні огірки починають дуже активно плодоносити, але за це кущ розплачується своїм здоров'ям – мікроелементів не вистачає, листя жовтіє, виникають різні хвороби та проблеми.

Як тільки кущ починає жовтіти, це означає, що плодоношення скоро закінчиться. Однак цьому можна завадити за допомогою простих заходів для догляду та корисних підживлень.

У серпні починають холодати ночі, що огіркам зовсім не до душі. Щоб врятувати рослини від стресу, потрібно накривати їх на ніч плівкою, натягнутою на дуги, щоб тепло зберігалося. Вранці цю плівку знімають.

Щоб через велику вологість коріння не загнивало, поливати огірки у серпні потрібно менше. Це також допоможе рослинам не нарощувати зелену масу, а приділяти всі сили визріванню плодів.

Через температурні перепади на листі огірка вранці виникає легкий борошнистий наліт, який перетворюється на грибкове захворювання. Для запобігання цьому досвідчені дачники рекомендують на початку серпня обов’язково обробити рослини розчином фітоспорину або сумішшю молочної сироватки з йодом.

Експерти розповіли, як продовжити плодоношення огірків
Експерти розповіли, як продовжити плодоношення огірків

Листя огірка в серпні стоншується, починає старіти і жовтіти. Щоб допомогти рослинам впоратися та продовжити плодоношення до кінця вересня, необхідно обприскувати огірки зольним розчином. Для цього беруть 6 ложок перекису водню, склянку золи та відро води, все змішують і обприскують рослини раз на тиждень весь серпень.

Також обов’язково потрібно видаляти нижнє жовте листя на кущі, щоб покращити провітрюваність, освітлення та направити енергію рослини на плоди.

Не забувайте, що огірок використовує дуже багато калію та фосфору, тому потрібно вносити хоча б 2-3 підгодівлі на місяць, щоб компенсувати дефіцит цих мікроелементів. Знову ж таки, підійде деревна зола.

Популярне

Подібні новини