Вже 5 років даю по 1 ложці в горщик – заміокулькас “буяє” цвітом: новенькі пагони лізуть як гриби після дощу

Заміокулькас — чудова домашня рослина, якій так необхідна наша турбота та підживлення. Редакція сайту "Добрі новини" знайшла цікавий спосіб підживити квітку, простимулювавши появу нових пагонів.

Заміокулькас або як його у народі називають “доларове дерево”, потішить вас численними смарагдовими пагонами, які забуяють у неймовірній кількості. Все, що потрібно робити — підживити горщик кістковим борошном. Виглядає воно не так дивно, як звучить, а по-науковому його правильно називати — “фосфоазотин”.

Це повністю натуральне добриво, виготовлене з перемелених кісток тварин. Воно славиться надзвичайно високим вмістом фосфору, кальцію та інших корисних мікроелементів, необхідних для здорового розвитку рослин. Дивують не лише хімічні показники, а й тривалість розкладання у ґрунті, що триває протягом 5-8 місяців. Це добриво поступово вивільняє поживні речовини, що дозволяє кореневій системі рослини повністю їх засвоїти.

Городник розповів, як кісткове борошно може розпушити город
Квітникар поділився правилами підживлення заміокулькаса кістковим борошном

Лише раз опудривши горщик цією речовиною, ви отримаєте “довгограючу” підживу, яку майже не потрібно оновлювати.

Фосфор, який міститься у кістковому борошні, є ключовим елементом для рослини. Він необхідний для закладення бруньок і вдалої зимівлі. Кальцій, своєю чергою, сприяє зміцненню клітинних стінок, покращує структуру ґрунту та допомагає рослині ефективніше поглинати інші поживні речовини. Окрім цього, фосфоазотин сприяє покращенню мікробіологічного складу ґрунту, що створює сприятливі умови для розвитку кореневої системи заміокулькаса.

Квітникарі розповіли, що зробити, щоб заміокулькас пішов у ріст
Квітникар поділився правилами підживлення заміокулькаса кістковим борошном

При використанні кісткового борошна для підживлення доларового дерева, важливо дотримуватися кількох простих правил. По-перше, необхідно правильно визначити дозування добрива. На горщик від 10 літрів достатньо однієї столової ложки. Вносити підживу потрібно раз на пів року.

По-друге, важливо враховувати час внесення добрива. Кісткове борошно найкраще використовувати під час пересадки заміокулькаса або ранньою весною, коли рослина починає активно рости. Це дозволить забезпечити квіику необхідними поживними речовинами на весь період її активного зростання.

Популярне

Подібні новини