Чому з’являються пустоцвіти на огірках та як виправити ситуацію: рецепт перевіреного саморобного добрива

Садівники завжди чекають гарного врожаю огірків, особливо коли бачать, що рослини пишно цвітуть. Але іноді трапляється так, що замість смачних і пухирчастих плодів з'являються пустоцвіти.

Яка ж причина такого явища? Що можна зробити, щоб виправити ситуацію?

Буває, що причиною можуть бути погодні умови, але найчастіше у переважанні пустоцвіту на огірках винні самі агрономи з неправильною агротехнікою. Пустоцвіт виникає з двох основних причин: нестачі живлення та сильно загущених посадок.

Дійсно, пустоцвіти найчастіше утворюються на густих грядках. Багато агрономів без досвіду садять огірки надто близько один до одного, і тоді пожинають плоди, точніше їх відсутність. Що ж можна зробити, якщо огірки посаджені густо? Тут допоможе тільки капітальна обрізка. Відрізайте все зайве, щоб рослини вирощували огірочки, а не нескінченні ліани, на які йде все цінне харчування та волога.

Городники розповіли, як позбутися проблеми пустоцвітів на огірках
Городники розповіли, як позбутися проблеми пустоцвітів на огірках

Друга причина – це нестача підживлення або вологи. Огірки – дуже ненажерлива культура. У спеку потрібно поливати грядку щонайменше щодня, щоб не було пустоцвіту. Підгодівлю необхідно вносити щотижня мінімум.

Розповідаємо про найкращий рецепт від пустоцвіту. Спочатку робимо кореневе підживлення. Для цього один літр браги з бур’янів або коров’яку розводимо на відро чистої води. Потім додаємо 3 грами попередньо розведеної борної кислоти, одну столову ложку азофоски та 2 грами бурштинової кислоти. Підгодовуємо по одному літру під кожну рослину після поливу.

У цьому добриві ключову роль відіграє бурштинова кислота. Саме вона допоможе подолати пустоцвіт, оскільки допомагає засвоювати корисні речовини з ґрунту. У огіркової культури з’являється багато сил для формування потрібних квіточок.

Після кореневої підгодівлі робимо відразу ж обприскування по листу. Для цього у 10 літрах води розводимо 1 грам бурштинової кислоти та препарат “Бутон” або “Заздрість”, який містить важливу гиббереллінову кислоту, що сприяє швидкому утворенню та зростанню плодів.

Після таких підживлень уже наступного дня рослини будуть викидати безліч жіночих квіток, які неминуче перетворяться на хрусткі соковиті зеленці.

Популярне

Подібні новини