Бабусин секрет ідеально хрусткого тіста для тістечок і не тільки: просто додайте 1 продукт і будете вражені!

Ви часто готуєте пироги, запіканки або й тістечка і мрієте про ідеально хрустке тісто? Ми знаємо, як зробити його легким, приємним і розсипчастим – і це зовсім не складно!

Кожній господині відома ситуація, коли при розкачуванні домашнього тіста іноді на ньому можуть з’являтися тріщини. І щоб цього уникнути, багато хто додає трохи води. Сама по собі ця ідея хороша, оскільки це полегшує розкачування тіста, однак це робить випічку значно менш пухкою.

Всього лиш додайте один інгредієнт!

Один з шеф-кухарів з “America’s Test Kitchen” пояснив, що вода додатково активує клейковину в тісті. У випадку приготування хліба чи піци – це те, що потрібно, але не підходить для основи пирогів. Надмірна клейковина робить тісто важким і щільним.

Додайте лиш 1 інгредієнт, і ваше тісто буде хрустким
Додайте лиш 1 інгредієнт, і ваше тісто буде хрустким

Яке рішення пропонують знавці своєї справи? Замініть половину води в рецепті тіста на горілку, або додайте 50 мілілітрів цього алкоголю, і ви здивуєтеся результатам! Так, погоджуємося, що це може здатися незвичним, але річ у тім, що алкоголь випаровується під час випікання, створюючи легке, хрустке золотисте тісто.

Серед усього алкоголю горілка ідеально підходить, оскільки не залишає смаку. І не хвилюйтеся, вам не потрібно для цієї хитрості купувати дорогий алкоголь – звичайна дешева “біленька” цілком підійде.

Як приготувати кіш з горілкою?

Для того, щоб приготувати розкішний кіш з лососем та броколі, вам знадобиться наступне.

Для основи:

  • борошно – 200 г,
  • масло – 150 г,
  • жовток – 1 шт.,
  • сметана – 1 ст.л.,
  • горілка – 1 ст.л.,
  • цукор – 1 ч.л.,
  • сіль – 1/2 ч.л.,
  • холодна вода – 2 ст.л.

Для начинки:

  • шпинат – 1 пучок,
  • лосось – 130 г,
  • броколі – 200 г,
  • сир твердий – 120 г.

Для заливки:

  • яйця – 3 шт. плюс білок,
  • вершки – 200 мл,
  • сіль – 1/2 ч.л.
Додайте лиш 1 інгредієнт, і ваше тісто буде хрустким
Додайте лиш 1 інгредієнт, і ваше тісто буде хрустким

Почнемо з приготування основи для страви. В чашу кухонного комбайна з насадкою “ніж” помістіть борошно і порізане холодне масло. Змішайте ці інгредієнти до утворення дрібної крихти, після чого додайте спеції, жовток, сметану та алкоголь і знову все добре перемішайте.

Поступово додавайте крижану воду по одній ложці, поки тісто не почне збиратися в кулю. Можливо, знадобиться від 1 до 3 столових ложок води. Як тільки тісто збереться в кулю, припиніть додавати воду.

Застеліть форму пергаментом і швидко розподіліть тісто, формуючи бортики. Старайтесь мінімізувати контакт з руками, щоб масло не розм’якшилось. Помістіть форму з тістом у холодильник на час приготування начинки.

Для начинки лосось, який у вас є (слабосолений, сирий або запечений на грилі), наріжте на невеликі скибочки, а сир натріть на грубій тертці. Шпинат занурте в окріп, потім вийміть і наріжте, а броколі розділіть на суцвіття і відваріть в окропі до готовності (приблизно 5–7 хвилин). Після цього відразу помістіть у холодну воду, щоб зберегти яскравий колір.

Для заливки змішайте яйця, білок, вершки та сіль до однорідної консистенції. Якщо ви використовуєте слабосолену рибу, сіль можна не додавати. Для додаткового смаку можна також додати дрібно нарізані кріп чи петрушку.

Розігрійте духовку до 220°C. Основу кіша, попередньо проколоту виделкою, випікайте 10–15 хвилин до золотистого кольору. Якщо під час випікання тісто почне підійматися та утворювати пухирці – проколіть його шпажкою.

На готову основу викладіть шпинат, броколі і шматочки риби. Посипте все тертим сиром і залийте підготовленою сумішшю. Поставте форму в духовку і випікайте при температурі 200°C до того моменту, як сир розплавиться, а заливка стане пружною, подібно до суфле.

Смачного!

Популярне

Подібні новини