Посадила їх на городі, щоб не чекати вічність на врожай: 6 найкращих овочевих культур, що швидко зростають

Якщо ви прагнете швидко отримати результати своєї праці, є культури, які можуть бути ідеальним варіантом. Від редиски до картоплі: є безліч рослин, які дарують плоди вже через кілька тижнів.

Ось шість найкращих овочів, які швидко зростають і дозволяють отримати урожай без тривалого очікування.

Пагони гороху

Пагони гороху – це ідеальний старт для садівників, адже на їхнє вирощування можна потратити всього два тижні.

Почати можна навіть з простого горщика з-під йогурту з отворами на дні, який можна тримати на блюдці на підвіконні. Наповніть його компостом, розкладіть сушений горох по поверхні на відстані 1 сантиметра між горошинами, знову покрийте компостом.  Після цього перемістіть горщик на сонячне підвіконня і підтримуйте вологість.

Через кілька тижнів ви зберете перший урожай. Зрізайте пагони трохи вище найнижчого вузла, тому що вони можуть дати вам ще два-три врожаї або живці.

Садівники назвали 6 найкращих овочевих культур, що швидко зростають
Садівники назвали 6 найкращих овочевих культур, що швидко зростають

Молода картопля

Молода картопля – це один з найсмачніших овочів, які можна легко виростити не лише на город, а й вдома.

Посадіть насіннєву картоплю на городі або в контейнері на відстані 30 сантиметрів одна від одної, закопавши її на 15 сантиметрів в універсальному компості чи суміші ґрунту з компостом. Зауважте, якщо у вас холодні ночі, накрийте землю садовим нетканим матеріалом або листям, щоб захистити саджанці від заморозків.

Через три-чотири тижні ви побачите перші сходи, а врожай можна збирати вже через 10 тижнів. При цьому з однієї насіннєвої картоплини ви отримаєте 700–800 грам нової картоплі.

Настурції

Ці яскраві квіти, які чутливі до морозів, не лише прикрасять ваш сад чи город, але й додадуть перцевого смаку та насиченого кольору салатам та іншим літнім стравам. Листя можна збирати вже через шість тижнів, а квіти – через вісім-десять тижнів.

Почніть вирощувати по одній чи дві насінини в 7-сантиметрових горщиках на сонячному підвіконні, а після закінчення заморозків висаджуйте на вулицю.

Листова зелень

Листя салату і шпинату – одних з найпопулярніших видів листової зелені – швидко росте і дає можливість збирати врожай через сім-вісім тижнів.

Сійте їх з середини квітня на відкритому ґрунті на сонці або в півтіні, і вже через кілька днів ви побачите сходи. Ці овочі не тільки швидко виростають, але й не потребують складного догляду.

Садівники назвали 6 найкращих овочевих культур, що швидко зростають
Садівники назвали 6 найкращих овочевих культур, що швидко зростають

М’ята

М’ята добре себе почуває як на сонячному підвіконні, так і на вулиці, тож це ідеальний варіант і для контейнерного вирощування. Вона досить витривала, швидко росте і може бути готова до збору через три-чотири тижні.

Листя рослини можна використовувати для літніх напоїв і салатів.

Редиска

Редиска – одна з найшвидших культур, готова до збору вже через чотири-п’ять тижнів. Ба більше, ви можете обрати сорт “Редиска 18 днів”, яка найшвидше дозріває. Вона може стати дерев’янистою, якщо залишити її на довгий час, але дозволити кільком редискам зацвісти і зібрати насіння – також цікава ідея.

Популярне

Подібні новини