“Ховаю” свої огірки від холодної роси – віддячують врожаєм до самого жовтня: чим накрити огіркові грядки

Продовжити період плодоношення огірків можна, дотримуючись інструкцій правильного догляду за рослинами. Дізнайтеся, як правильно слід доглядати за огірками, щоб збирати врожай аж до самих морозів.

В основному, для того, щоб насолоджуватися врожаєм огірочків аж до самих морозів, рекомендується створити ідеальні умови для цієї городньої культури ще приблизно в серпні. Про них розповідаємо далі.

Мульчування

Як стверджують експерти, саме завдяки мульчуванню можна вирівняти перепади вологості та температури. Як правило, товщина шару мульчі варіюється залежно від температури: чим вища температура, тим товщий шар мульчі необхідний. Рекомендується застосовувати живильні субстрати, наприклад, торф, перегній, солому або ж компост. Зверніть увагу, що доведеться доволі часто поповнювати шар мульчі, оскільки дощові черв’яки стрімко розтягують органіку.

Підгодівля

Зазвичай наприкінці літа огірки потребують калію та поповнення запасів азоту. Для цього радять в одному відрі води розвести одну столову ложку сульфату калію та 0,5 кілограма коров’яку. Якщо під час посадки не було внесено достатньої кількості органічних добрив, то тоді потреба в підживленні зростає вдвічі.

Ця одна маленька хитрість забезпечить вам рясний урожай огірочків аж до жовтня
Ця одна маленька хитрість забезпечить вам рясний урожай огірочків аж до жовтня

Крім того, при вирощуванні огірків у теплиці слід перемішати залишки коров’яку з ґрунтом, щоб уникнути появи мошок та запобігти неприємним ароматам. А ось під час вирощування огірків у відкритому ґрунті догляд за рослинами набагато простіший, зокрема після підгодівлі за допомогою гною не треба нічого закладати у ґрунт.

“Утеплюючі” заходи

Експерти радять встановлювати над огірковими грядками дуги. А вже потім, коли розпочнуться прохолодні ночі та осідатиме роса, на ці дуги слід накинути поліетиленову плівку або агроволокно. Це допоможе запобігти розвитку грибкових захворювань та захистить рослини від стресу. Окрім того, під цим укриттям огірки також не лякатимуть затяжні прохолодні дощі та осінні заморозки. До того ж рослинам буде набагато простіше впоратися зі стресом під час різких коливань температури, якщо у цей період провести обробку “Епіном”. Проте зверніть увагу, що під час сонячних днів не слід залишати укриття з поліетилену, особливо якщо у ньому відсутні вентиляційні отвори, оскільки від високої температури листя просто-напросто згорить.

Крім того, огіркові грядки можна зберегти навіть під час осінніх морозів нижче -6°C. Для цього відстань між ліаною та покривним матеріалом повинна бути не менше 15 сантиметрів, оскільки все, що торкатиметься плівки або агроволокна, при мінусових температурах замерзне. Під час сильних морозів радять застосовувати багатошарові укриття. У цьому випадку підходить будь-який додатковий матеріал, наприклад, старий одяг або килимки.

Популярне

Подібні новини