Навчила бабуся, яка пропрацювала агрономом понад 20 років: навіщо вставляти зубочистки у кущі томатів

Бажаєте швидше зняти щедрий врожай томатів? Редакція сайту "Добрі новини" знайшла для вас чудовий лайфхак, який допоможе "дозріти" помідори прямо на кущі.

Часто буває так, що кущі томатів вродили, але тривалий час помідорчики висять на гілках зеленими, а ще й у такому стані починають гнити або опадати. Знайомо вам таке? Аби уникнути такої ситуації є перевірений поколіннями спосіб, що допомагає “дозріти” врожай прямо на кущі.

Вже зараз у серпні можна застосувати цей лайфхак. Все, що знадобиться — це звичайна зубочистка.

Городник розповів, як пришвидшити дозрівання томатів зубочисткою

Візьміть тонку дерев’яну або пластикову шпажку і обережно проколіть томат біля плодоніжки два-три рази. Важливо, щоб проколи були поздовжніми і наскрізними. Таким чином ви стимулюєте плід до дозрівання, створюючи для нього стресові умови та прискорюючи обмінні процеси у клітинах. Вже за кілька днів ви побачите, як ваші помідорчики підрум’янилися та почервоніли.

Варто зауважити, що попри свою простоту і доступність, цей метод має свої особливості. По-перше, проколоту городину слід використовувати першочергово, адже через дірочки вона швидше втрачає вологу та може стати вразливою до хвороб, особливо до вершинної гнилі. По-друге, обробляючи таким чином томати, слід дотримуватися гігієни: використовуйте стерильні зубочистки та працюйте чистими руками, щоб уникнути занесення патогенних мікроорганізмів.

Городники розповіли про важливе підживлення томатів в серпні
Городник розповів, як пришвидшити дозрівання томатів зубочисткою

Є ще один цікавий метод для пришвидшення дозрівання томатів – це надріз стебла.  Для цього вам знадобиться чистий та добре наточений ніж (можна взяти канцелярський, але обов’язково з новим лезом). На висоті приблизно 10 сантиметрів від землі зробіть поздовжній надріз на стеблі рослини. У нього вставте зубочистку, щоб запобігти загоєнню рани. Це уповільнює рух соків по стеблу, направляючи більше ресурсів до плодів, що також сприяє їх швидшому дозріванню.

Популярне

Подібні новини