Сарафанне радіо не підвело: копійчане зілля з холодильника на огірки подіяло – зеленіють, аж гай шумить!

На жаль, багато дачників змушені у серпні спостерігати, як з кожним днем ​​жовтіє все більше і більше листя, незважаючи на наявність зав'язей та плодів.

Це відбувається через те, що у серпні починають холодати ночі і вранці виникає холодна роса. Цього ніяк не уникнути, але можна захистити свої посадки від передчасного старіння та стресу за допомогою дуже простого добрива.

На допомогу прийде засіб із звичайної молочної сироватки та сечовини. Для початку виливаємо у порожнє десятилітрове відро літр молочної сироватки, заливаємо все це дев’ятьма літрами води і обов’язково додаємо 15 г сечовини.

Якщо на вулиці прохолодна погода, лити його під корінь не рекомендується – краще обробити кущі обприскуванням по листю. А якщо на вулиці спекотно, можна вносити по одному літру під корінь кожної рослини.

Експерти розповіли, чим треба підживлювати огірки в серпні для боротьби з пожовтінням
Експерти розповіли, чим треба підживлювати огірки в серпні для боротьби з пожовтінням

Таке добриво дасть нові сили рослині, листя і батоги зазеленіють і будуть активно плодоносити до самих холодів. Але пам’ятайте, що цей засіб може оживити тільки здорову рослину, а якщо на кущі є якісь захворювання, типу борошнистої роси або пероноспорозу, то ефекту від добрива не варто очікувати.

У цьому випадку необхідно приготувати іншу суміш із наступних інгредієнтів. Беремо 100 г сечовини, один грам борної кислоти, грам залізного купоросу та грам марганцівки, і додаємо туди ще три грами мідного купоросу. Змішуємо все це з десятьма літрами води і обприскуємо рослини по листю щотижня не тільки для лікування хвороб, а й для профілактики.

Цей засіб примітний тим, що після нього плоди можна збирати та їсти вже через 1-2 дні!

Популярне

Подібні новини