Скошую бадилля картоплі на початку серпня – і збираю на 20% більше бульби. Лайфхак від діда-городника

Ви вже скуштували молоду картоплю? Варили її з кропчиком і їли з оселедцем? Дуже смачна страва говорить про те, що до збору картоплі з городу залишилося кілька тижнів.

Тому початок серпня – це ідеальний час для внесення останнього підживлення картоплі для збору великого та дуже смачного врожаю.

Полив однозначно потрібно припинити, оскільки картопля буде концентрувати всі сили на формуванні бульб. Полив може тільки пустити бадилля на зріст та спровокувати розвиток бур’янів. Бульби ж від частого поливу виростуть водянистими і міститимуть дуже мало крохмалю. Багато хто рекомендує скошувати бадилля на початку серпня.

За словами городників, такий захід допоможе підвищити врожайність на 20 відсотків, збільшуючи при цьому розмір картоплі. Пояснюється таке явище дуже просто: бадилля вже не вимагатиме поживних речовин, і кущ кине всі сили на збільшення та дозрівання бульб. До того ж, скошування бадилля допоможе захистити картоплю від фітофтори.

Що зробити з картоплею в серпні для збільшення врожаю: порада агронома
Що зробити з картоплею в серпні для збільшення врожаю: порада агронома

Якщо заражене бадилля, бульби теж обов’язково заразяться, тому при найменших ознаках хвороби бадилля потрібно скошувати негайно! І не менш важливими у серпні будуть підживлення, особливо якщо навесні ви не вносили до кожної лунки органічні добрива. Ми радимо вчинити максимально просто: розсипаємо на одну сотку посадок картоплі близько 300 грамів суперфосфату біля кожної лунки, біля кожного куща.

Це добриво містить фосфор та калій, за які бульби віддячать вам шикарним врожаєм великої та дуже смачної картоплі!

Популярне

Подібні новини