Вирощую густий та соковитий кріп, який зберігається всю осінь і цілу зиму: найпростіше “ноу-хау” із зеленню

Свіженька зелень – це чудовий додаток до будь-якої страви. Вона додає смаку, свіжості, а також неймовірного аромату. Однак мало хто знає, що її можна з легкістю вирощувати навіть у горщиках.

Експерти рекомендують для вирощування зелені в будинку обрати ті види культур, які мають здатність стрімко зростати. Зокрема, до них відносяться базилік, кріп, салат, цибуля ріпчаста, петрушка, рукола та шпинат. Ці культури чудово почуваються у квартирних умовах на балконі, а ключовими факторами їхнього росту є достатнє освітлення та регулярний полив.

Зазвичай салат досягає зрілості за 35-45 днів, базилік – за максимум 55 днів, рукола – всього за 25 днів, кріп – за 45 днів, редис – за 21 день, а зелена цибуля готова до збору вже через 10 днів.

Кожен вид зелені має свої специфічні вимоги до догляду, але загальні принципи вирощування залишаються однаковими. Щоб виростити зелень, потрібно врахувати кілька основних умов. Перш за все, варто обрати місце, де саме буде вирощуватися зелень. Оптимальним варіантом для вирощування буде підвіконня або засклений балкон, де забезпечено достатнє освітлення і підтримується температура не нижче 16 градусів.

З цими простими порадами ви зможете виростити запашну зелень навіть на підвіконні
З цими простими порадами ви зможете виростити запашну зелень навіть на підвіконні

Далі в ємності для вирощування спершу створіть дренажний шар, використовуючи щебінь, гальку, деревне вугілля або кору, а зверху насипте ґрунт. Після цього зволожте підготовлений ґрунт теплою водою, а потім починайте висаджувати насіння. Рекомендується його розміщувати на відстані приблизно 2 сантиметри одне від одного.

Потім насіння слід присипати шаром ґрунту товщиною близько 0,5-1 сантиметра, а для того, щоб створити парниковий ефект, краще накрити ємність плівкою. Щоб забезпечити оптимальні умови, залиште створений парник у теплому місці і провітрюйте його кожні два дні. Як тільки насіння проросте, зніміть плівку і розмістіть ємність з рослинами в місці з хорошим освітленням.

Для висадки в ґрунт використовуйте пророщене насіння. Розмістіть його на бавовняній тканині, добре зволожте водою, накрийте ще однією змоченою тканиною і помістіть у парник. Важливо, щоб насіння не висихало повністю, а також парник необхідно регулярно провітрювати.

Популярне

Подібні новини