Цей “еліксир” підходить і для огірків, і для помідорів: про пожовтіння листя на городі забула назавжди

Багато людей стурбовані проблемою пожовтіння листя огірків та томатів на початку серпня. Сьогодні ми розповімо про ефективні підгодівлі, які допоможуть у боротьбі з цією недугою.

Перше підживлення – це молочний розчин.

Кожні 10 діб з моменту появи перших плодів на огірках та томатах можна обприскувати їх дуже простим та ефективним розчином. Беремо один літр нежирного молока, додаємо в нього 25 крапель йоду та їдальню ложку стружки господарського мила.

Змішуємо до повного розчинення та виливаємо цей розчин у відро води. Дуже важливо використовувати це підживлення тільки у вечірній час, коли сонця на небосхилі вже немає, інакше листя може серйозно підгоріти та отримати великі опіки.

Але в цих пропорціях у вечірній час все буде гаразд, рослини отримають усі необхідні корисні речовини та будуть надійно захищені від хвороб і шкідників завдяки йодно-молочній суміші.

Друге підживлення – це содовий розчин. На початку серпня огірочки будуть дуже раді слабоконцентрованому содовому розчину.

Городники розповіли, як впоратися з пожовтінням томатів та огірків
Городники розповіли, як впоратися з пожовтінням томатів та огірків

На одне відро води потрібно всього 20 грамів харчової соди, після чого частину розчину потрібно використовувати для обприскування, а другу частину вилити під корінь рослин потроху.

Розчин зменшить ймовірність гнилив, врятує від грибкових хвороб і розкислить ґрунт, щоб рослина могла краще засвоювати все потрібне. А щоб плодоношення було максимально тривалим, ми рекомендуємо наступний розчин.

Беремо сіно або солому, поміщаємо у відро і заливаємо чистою теплою та відстояною водою.

Настоюємо суміш протягом тижня, після чого розводимо літр концентрату на п’ять літрів води, і по одному літру такого розчину вносимо під кожен корінь куща.

Популярне

Подібні новини