Плюнула на добрива і просто обрізала помідори: тепер збираю відрами солодкі томати-гіганти на заздрість всім

Досвідчені дачники знають, що помідори вимагають особливого догляду у серпні, як у відкритому ґрунті, так і в теплиці. В цей час ночі вже сирі й холодні, а вдень не так спекотно.

Адже в цей період кущ повинен витрачати багато сил, енергії та мікроелементів для визрівання плодів. Через це кущ може страждати від хвороб та шкідників.

Багато городників, у гонитві за великим врожаєм, трусяться над кожною квіточкою та зав’яззю. З одного боку, це правильний і відповідальний підхід, але таке слід робити у липні, коли в куща ще багато сил. У серпні ж зайва зав’язь стає великим навантаженням для рослини. Серпневі кисті набагато слабші за інші, квіти часто опадають, або ж виростають дуже дрібні помідори.

Навіть підживлення не дозволяють формуватися великим та солодким томатам, хоча вони все ж таки допомагають. Загалом, возитися зі слабкими рослинами не варто, і щоб не навантажувати рослину, на початку серпня потрібно обрізати все зайве з куща, зокрема й нові зав’язі. Перед обрізанням та після неї поливати томати не слід.

Експерти розповіли, що зробити з томатами в серпні для врожаю
Експерти розповіли, що зробити з томатами в серпні для врожаю

Високорослі сорти досвідчені дачники вирощують в один стовбур: відлічують від верхньої кисті два листочки і обрізають, разом з бутонами та квітами, які з великою ймовірністю скоро відпадуть самі. Зріз можна присипати золою для дезінфекції та швидкого загоєння. Низькорослі томати необхідно вести в кілька стебел, оскільки вони дуже швидко заростають пасинками. На кожному стеблі залишають по два листочки над останнім пензлем, а решту видаляють.

Після такого формування томати обприскують сироваткою з йодом, а наступного дня вносять калійні підживлення. Такі заходи допомагають забезпечити томати повітрям і світлом. Залишається тільки іноді поливати томати, і врожай дозріє максимально смачним!

Популярне

Подібні новини