Іржаві цвяхи більше не викидаю – роблю з 5 штук підгодівлю для кімнатних рослин: квіти “оживають” на очах

Красиві кімнатні квіти – це чудова окраса будь-якої оселі. Однак для їх рясного квітнення необхідно вчасно проводити підгодівлю. Дізнайтеся, як перетворити старі іржаві цвяхи на добриво для рослин.

Одним із поширених захворювань, на яке страждають кімнатні рослини, є хлороз. Саме він спричиняє порушення хлорофілу та має здатність знижувати процес фотосинтезу. Під час такої хвороби листочки можуть почати бліднути, проте прожилки не втрачають свого зеленого забарвлення. Це стається у зв’язку з тим, що рослина починає відчувати дефіцит заліза або може втратити здатність поглинати його з ґрунту.

У такій ситуації рекомендується провести підгодівлю рослин за допомогою заліза або всього-на-всього закопати цвях у землі. Експерти стверджують, що цей спосіб лікування рослин є доволі безпечним та дієвим. До того ж, цвях також радять прикопувати в ґрунт як у горщиках, так і на відкритому ґрунті, для того, щоб збільшити кислотність.

Серед кімнатних рослин, які віддають перевагу кислому (або слабокислому) ґрунту, можна виділити бегонії, азалії, камелії, гортензії та традесканції. Натомість, для троянд кислий ґрунт є непридатним, оскільки він може спричинити захворювання і навіть загибель рослин.

Взяла всього лише кілька іржавих цвяхів, а результат неперевершений
Взяла всього лише кілька іржавих цвяхів, а результат неперевершений

Для збагачення ґрунту залізом можна використовувати як іржаві, так і нові цвяхи, оскільки з часом вони також поржавіють під дією води і зможуть чудово виконати свою роль.

Один із найпростіших способів, який допоможе підживити рослину залізом, це встановити декілька цвяхів у горщик, а після цього провести полив ґрунту. Крім того, з іржавих цвяхів можна зчистити іржу, а потім додати її у ґрунт хворої рослини.

Існує ще один метод боротьби з хлорозом за допомогою іржавих цвяхів – приготування настою. Для цього в 1,5-літрову пляшку з водою слід помістити вісім іржавих цвяхів, або п’ять, якщо вони довгі. Після цього потрібно дочекатися, поки вода насититься іржею і стане темнішою. Цю “іржаву” воду використовують для поливу рослин під корінь. З часом рослини відновляться і повернуть свою життєздатність.

Популярне

Подібні новини