Плюнула на хімію і намастила помідори цим: тепер фітофтора обходить город десятою дорогою! Трюк на всі 100

Існує безліч перевірених народних методів, які захистять томати від фітофтори та забезпечать потужний врожай. Розповідаємо про ефективні методи.

Щороку мільйони дачників по всьому світу страждають від фітофтори на томатах. Якщо не знати, як виконати профілактику цього захворювання, досвідчені городники радять скористатися простим засобом, інгредієнти для якого обов’язково знайдуться у вашій кухонній шафі. Це звичайна харчова сода та п’ятивідсотковий аптечний йод.

Йод – це чудовий антисептик, який знищує бактеріальні, грибкові та інфекційні мікроорганізми, ефективно захищаючи та лікувавши від фітофтори. Сода теж здатна повністю знищити спори фітофторозу, які вразили кущі томатів. Вона навіть може використовуватись як самостійний засіб: на відро води потрібно розвести сім ложок соди, розмішати та обприскати томати.

Городники розповіли, як позбутися фітофтори на томатах
Городники розповіли, як позбутися фітофтори на томатах

Однак, разом із йодом комбінація буде набагато ефективнішою, а сама сода стане потужним добривом для куща. Використання соди та йоду у комбінації від фітофтори – це правильне і дуже сильне рішення. На одне відро теплої відстояної води розводимо одну столову ложку харчової соди та додаємо близько 10-15 крапель аптечного п’ятивідсоткового йоду.

Отриманий склад матиме чудові антисептичні властивості, підгодує томати та захистить від фітофтори. Особливістю розведення такого розчину є те, що обов’язково потрібно додати пару ложок звичайного рідкого мила чи засобу для миття посуду. Потім розмішуємо, щоб мило розчинилося, і обприскуємо листя.

Разом із мильним компонентом розчин надовго затримуватиметься на листі, не змиватиметься дощами та обприскуванням водою, і довго захищатиме рослину від грибкових інфекцій.

Популярне

Подібні новини