Замочую кришки в цьому – і дарую їм “друге життя”: від неприємних запахів навіть натяку не залишиться

Існує думка, що повторне використання кришок для консервації неможливе, однак це не зовсім відповідає дійсності. Дізнайтеся у цьому матеріалі, як подарувати кришкам "друге життя".

Експерти запевняють, що, якщо кришки не мають ознак іржі або пошкоджень, але від них віє неприємним ароматом, то в такому випадку ситуацію ще можна виправити.

Щоб позбутися неприємного запаху, вам не потрібно вдаватися до хімічних засобів, оскільки ця проблема вирішується ще простіше, ніж ви думаєте. Зокрема, усунути небажані сторонні запахи з кришок можна за допомогою лимонної кислоти.

Для цього налийте одну-дві склянки гарячої води в таз, додайте 2 пакетики лимонної кислоти та занурте в цю рідину кришки. Залиште їх у розчині приблизно на 10 хвилин, переконавшись, що рідина повністю покриває металеві вироби. Після цього промийте кришки звичайною водою і витріть їх чистим рушником. Саме тоді ви зможете впевнитися, що всі небажані запахи зникли.

Старі кришки від консервації більше не викидаю
Старі кришки від консервації більше не викидаю

Такий метод дозволяє повторно використовувати кришки, тому вам більше не потрібно їх шукати в магазинах. Не забувайте перед консервацією стерилізувати кришки паром або окропом. Однак зверніть увагу, що цей метод не підходить для кришок з ущільнювальними гумками, оскільки їх зазвичай вважають одноразовими.

Проте старі кришки можна повторно використовувати не тільки для консервації. Наприклад, з них також можна зробити неймовірно стильну декоративну підставку. Для цього всього-на-всього потрібно обернути їх тканиною або приклеїти на них будь-які яскраві картинки. Таким чином ви зможете власноруч створити не лише естетично приємний, але й функціональний аксесуар для гарячих кухлів.

Окрім того, старі кришки від консервації можна перетворити в креативні магніти для холодильника. Для цього просто приклейте на кришки яскраві зображення або вирізки з журналів і газет. Такі магніти не тільки стануть чудовою декорацією для вашої кухні, але й допоможуть вам не забувати про важливі справи.

Популярне

Подібні новини