Сусіди заздрять: перці Івана Петровича з дачі плодоносять двічі! Як він це робить? Випитала всі секрети

Зараз перець вимагає дуже ретельного догляду. Інакше після першої хвилі плодів кущ просто згасне і загине. Якщо внести правильні калійно-фосфорні добрива, перець може простояти до середини вересня.

Чим же годувати перець? Насамперед, монофосфат калію, що містить і калій, і фосфор. Ці два мікроелементи дуже важливі для формування та розвитку плодів. Рослина швидко вбирає всі мікроелементи з ґрунту, створюючи їх дефіцит. Можна замість монофосфату калію використовувати суперфосфат або сірчанокислий калій по 15 г речовини на відро води.

Калієву селітру вносити ми не рекомендуємо, оскільки в ній міститься багато азоту, який перцю зараз ні до чого. Азот лише стимулює ріст зеленої маси та уповільнює розвиток плодів. Усіма цими розчинами найкраще обприскувати рослини, адже так усі речовини набагато швидше засвоюються.

Поливати перці потрібно менше, ніж у час росту зеленої маси на кущі, але ґрунт пересушувати категорично не можна, особливо перед внесенням добрив.

Городники розповіли, як збільшити врожай перців
Городники розповіли, як збільшити врожай перців

Потрібно також правильно прищипувати кущ. На початку серпня необхідно видаляти нижні листки зі знятими плодами, причому робити це поступово, по 2-3 листочки. Пасинки також видаляємо. У середині серпня ще й прищипуємо верхівки. Над кожним останнім плодом на кущі потрібно залишити 2-3 листочки, які годуватимуть рослину за рахунок фотосинтезу.

Чим ближче кінець сезону, тим більше плодів потрібно знімати злегка недозрілими, щоб прискорити набір ваги на решті перців. Так ви зможете збільшити врожайність на своїй ділянці як мінімум у 2-3 рази, а то й більше!

Обов’язково скористайтеся нашими порадами та рекомендаціями, щоб самостійно переконатись в їх високій ефективності. Бажаємо рясних врожаїв!

Популярне

Подібні новини