Персики чи нектарини: який фрукт корисніший для здоров’я – більше не будете думати, що з цього купувати

У спекотні дні особливо приємно посмакувати соковитими фруктами. Персики і нектарини належать до одних із найбільш смачних і корисних плодів, які здатні приносити значну користь для організму людини.

Персики і нектарини схожі між собою, однак вони все ж таки різняться. Розповідаємо далі у матеріалі, у чому саме полягає різниця між цими двома видами фруктів.

Особливості нектаринів

Нектарини часто вводять людей в оману, адже вони є різновидом персиків. Вони мають схожий аромат та смак, але їх можна легко відрізнити за гладкою шкіркою, у порівнянні з пухнастими персиками. Також у нектаринів трішки щільніша текстура та зазвичай вони продаються магазинах і на ринках із травня по жовтень. Ці фрукти ідеально підходять для приготування фруктових салатів, морозива тощо.

Особливості персиків

Персики відрізняються своєю м’якою і пухнастою шкіркою. Існує кілька сортів, кожен з яких має свої особливості: в одних сортах кісточку досить важко відокремити від м’якоті, тоді як в інших це зробити набагато легше. Персики бувають твердими з м’якоттю жовтого кольору чи більш ніжнішою білою. Для консервацій рекомендують використовувати сорти з м’якоттю жовтого кольору, не зважаючи на те, що білі персики вважаються солодшими. Як персики, так і нектарини, наявні з кінця квітня і до жовтня та чудово підходять для приготування салатів, соусів чи випічки.

Не витрачаю години на роздуми, що краще купити: персики чи нектарини
Не витрачаю години на роздуми, що краще купити: персики чи нектарини

Варто зазначити, що персики чутливі до тепла і без належного зберігання швидко псуються. Однак вони відносять до одних із найкорисніших фруктів завдяки високому вмісту вітаміну С, природних цукрі і білків.

Поживні властивості

І персики, і нектарини є сезонними плодами, багатими на калій, вітаміни А і С та клітковину. Однак фахівці стверджують, що нектарини можуть бути кориснішими, оскільки вони містять значно більше калію, більшу кількість вітаміну С та у два рази більше вітаміну А.

Що радять обирати

Обидва фрукти мають схожий смаковий профіль, тому обирати слід той, що виглядає найбільш свіжим. Запах є гарним індикатором зрілості: оберіть той плід, який має найсильніший аромат. Якщо плоди ще незрілі, тоді їх варто покласти у паперовий пакетик і залишити на кухонному столі до дозрівання. Коли вони дозріють, їх краще з’їсти протягом 1-2 днів, але їх можна зберігати ще кілька днів у холодильнику у спеціальному відділенні для фруктів.

Популярне

Подібні новини