Ніколи не думала, що буду теж це робити! Беру лимон, виделку і йду в туалет: хитрість господинь від нальоту

Унітаз — найпопулярніше місце в оселі. Розповідаємо, як очистити його без хімії можна просто очистити і як часто можна використовувати лимон у цій справі.

Миття унітаза — далеко не найприємніша справа, про яку мріють всі господині. Втім, є спосіб, як полегшити собі долю. І в цьому допоможе звичайний лимон.

Ну, мабуть, не варто розповідати, наскільки сильну кислоту виділяє цей цитрусовий. Вона відома своїми м’якими абразивними властивостями, що дозволяють їй видаляти відкладення вапняного нальоту і мінеральних відкладень, які утворюються на поверхні унітаза. Лимон також здатний знищувати бактерії та мікроби і бореться з сечовим каменем.

Навіщо заморожувати лимон
Експерти розповіли, навіщо натирати унітаз лимоном

Однак, варто зазначити, що цей метод не є універсальним і не підходить для сильних забруднень. Лимонна кислота, хоч і ефективна для легких відкладень, не справляється з серйозними забрудненнями, такими як застарілий наліт або глибокі плями. Регулярне використання цього методу дозволяє зберігати унітаз в ідеальному стані, запобігаючи утворенню серйозних забруднень і накопиченню мікробів.

Просто візьміть стару непотрібну виделку та наколіть на неї половинку лимона. Далі все ще простіше: легко натискаючи на виделку, пройдіться поверхнею сантехніки. Дайте соку цитрусового побути 5 хвилин на стінках унітаза та змивайте. Радимо повторювати цю процедуру щонайменше 2-3 рази на тиждень.

Секрети відбору і посадки лимонного дерева: поради та рекомендації
Експерти розповіли, навіщо натирати унітаз лимоном

Проте для повноцінного і ефективного очищення важких забруднень варто звертатися до більш потужних засобів. Якщо немає під рукою спеціальних порошків чи мийних, можна засипати 5 ложок соди та ретельно протерти все йоржиком. Далі всю цю справу слід полити оцтом та змити, а ось після цієї процедури вже братися за лимон.

Популярне

Подібні новини