Всього лише 1 склянка деревного попелу в серпні – і мій квітник буяє неповторним цвітом “королеви саду”

Троянди належать до одних із найпопулярніших квітів у всьому світі, і це не дивно, адже вони неймовірно ароматні та мають різноманітні забарвлення. Саме тому вони ідеальні квіти для будь-якого саду.

Без сумніву, троянди належать до справжньої окраси абсолютно будь-якого саду, клумби або ж городу. Фахівці запевняють, що саме кінець літа є тим періодом, коли їм варто приділяти особливо ретельну увагу, адже від якості належного догляду в серпні залежатиме їхня зимівля. Тому в цей період необхідно очистити та сформувати кущики, боротися зі шкідниками та правильно підживити рослини.

Питання підживлення троянд у серпні є одним із ключових у догляді за цими квітами. Тому важливо надати рослинам необхідне живлення, але при цьому не перегодувати їх.

Відтак, азот необхідний для нарощування зеленої маси, його використовують навесні, тоді як фосфор, що відповідає за розвиток кореневої системи та бутонів, застосовується влітку та восени.

Для кореневої підгодівлі фосфорні добрива зазвичай закладають у землю, а для позакореневої – слід обприскати листочки. Калій сприяє дозріванню, зміцненню імунітету рослин і має здатність покращувати їхнє цвітіння, тому його досить часто застосовують із фосфором.

У серпні для підживлення троянд використовую лише 1 склянку деревного попелу
У серпні для підживлення троянд використовую лише 1 склянку деревного попелу

Зазвичай навесні троянди радять підживлювати за допомогою азотних комплексів, але в серпні азот слід виключити. Влітку троянди підгодовують за допомогою тих препаратів, де фосфор і калій містяться в рівних пропорціях, а азоту дуже мало. Тоді як з середини серпня у добривах повинен більше переважати калій.

Для того щоб забезпечити гарне зростання та рясне цвітіння, троянди в серпні рекомендують підгодувати калійно-фосфорними добривами, у тому числі й марганцем, магнієм та іншими важливими мікроелементами. Якщо використовуєте готові добрива, дотримуйтеся рекомендацій виробника щодо сезону.

У середині серпня фахівці рекомендують підгодувати троянди за допомогою деревного попелу, а також дієвим розчином із заброджених трав (скошену траву слід залити водою та залишити на сонці приблизно на 7 днів).

Таким чином, троянди наприкінці серпня слід підгодувати за допомогою деревного попелу, калімагнезії, калійної солі, а також монофосфату калію.

Популярне

Подібні новини