Баба Марія робить шахер-махер і часник пре на ура: сусіди ахнули, а врожай виріс удвічі без жодної копійки

На відміну від озимих видів часнику, які ми вже давно зібрали з ділянки, ярий часник все ще дозріває в середині серпня. Розповідаємо цікаві лайфхаки.

У такому стані він може залишатися до самої викопки, але іноді просто не бажає нарощувати масу плода у цей період. У цій статті ми розповімо вам, як збільшити розмір цибулин часнику у серпні. Досвідчені агрономи радять використовувати кілька агротехнічних прийомів, щоб збільшити розмір цибулини, якщо не втричі, то удвічі точно.

Щороку ми користуємося цими прийомами і дуже задоволені розмірами часнику на своїй ділянці. Варто зазначити, що цибулини ярого часнику за статистикою завжди дрібніші, ніж плоди озимого, оскільки у них менше часу на зростання та розвиток.

Щоб простимулювати збільшення плодів та виростити дуже великий врожай, ми рекомендуємо просто зв’язати листя часнику в пучок. Це дозволить поживним елементам не надходити в пір’я, а повністю сконцентруватися на коренеплодах.

Як збільшити розмір часнику в серпні: порада городника
Як збільшити розмір часнику в серпні: порада городника

Також дуже важливо звільнити простір навколо цибулини, залишивши в землі лише коріння. Таким чином, часник відчуватиме стрес, і поживні речовини сконцентруються на тому, щоб прискорити процес вирощування та дозрівання, підтягуючи максимум мікроелементів.

В результаті застосування цих двох методів розмір цибулин збільшиться як мінімум удвічі, без будь-яких додаткових витрат та великих зусиль. Сам часник буде запашним і пролежить набагато довше звичайного!

Обов’язково скористайтеся нашими рекомендаціями і самостійно переконатесь, наскільки вони ефективні та прості. Бажаємо рясного врожаю!

Популярне

Подібні новини