Помідорні кущі буяють від цього “молочного дива”: простий рецепт на 1.000.000, через який сусіди заздрять

У сьогоднішній статті ми розповімо про цікавий агротехнічний прийом, а саме підживлення для помідорів, яке забезпечить вам рясний врожай без зайвих зусиль.

Напевно, ви знаєте, що томати обприскують молоком для стимуляції плодоношення, захисту від шкідників та кореневих гнилей завдяки насиченню кальцієм, а також для зміцнення імунітету рослини.

Однак мало хто знає, що підживлення на основі молока можна посилити не лише йодом, як у класичному рецепті, але й харчовою содою.

Використовувати таке добриво можна на різних стадіях розвитку томатів, але ми рекомендуємо робити це саме під час плодоношення, коли рослині особливо потрібні і кальцій, і захист від шкідників. Щоб отримати чудовий врожай, беремо 10 грамів харчової соди, розводимо в дев’яти літрах води та додаємо до цього розчину один літр звичайного нежирного молока.

Городники розповіли про народне підживлення для томатів
Городники розповіли про народне підживлення для томатів

Рослини необхідно частково обприскати по листю та частково полити під корінь. Під корінь вносимо по півлітра добрива, а інше наносимо на листя та стебла томатів. У серпні ми радимо зробити дві підживлення з двотижневим інтервалом.

Цей розчин допоможе розкислити ґрунт, простимулювати засвоєння поживних мікроелементів, забезпечити захист від гнилей і фітофтори, а також викликати бурхливий ріст плодів та прискорити їх дозрівання.

При використанні соди не перевищуйте п’ятивідсоткову концентрацію розчину, щоб не нашкодити томатам. Використовуйте дрібнодисперсний пульверизатор і витримуйте інтервал між підживленнями не менше двох тижнів. Як бонус, цей засіб допоможе позбутися пожовтіння листя на томатах, а також як мінімум на два тижні продовжити життя куща та його плодоношення.

Популярне

Подібні новини