Цей “борний еліксир” для перців творить справжні дива: кущі аж світяться від задоволення. Секрет розкрито

Перці краще за будь-які інші рослини на ділянці реагують на народні підгодівлі. Щоб виростити смачний, великий і солодкий перець, у цій статті ми порекомендуємо вам кілька ефективних підгодівель.

У серпні кущі вже активно плодоносять і потребують допомоги, адже ночі стають холоднішими, і рослина потребує додаткових мікроелементів.

Для підвищення солодощі, захисту від стресів та зміцнення імунітету рослини перці на початку серпня обов’язково підживлюють борною кислотою. Розводимо десятиграмову пачку борної кислоти в склянці теплої, майже гарячої води, потім додаємо цю суміш у відро відстояної води, заливаємо розчин в обприскувач і обробляємо листя рослини.

Також можна поливати рослини розчином борної кислоти. Для цього використовуємо той самий рецепт, але поливаємо по одному літру на кожен кущ перцю. Наступне підживлення проводимо через тиждень – використовуємо деревну золу, яка багата на калій та фосфор, необхідні для швидкого дозрівання і наливання плодів.

Городники розповіли про підживлення болгарського перцю
Городники розповіли про підживлення болгарського перцю

Беремо 100 грамів золи на кожну рослину, притрушуємо її під корінь, після чого розпушуємо ґрунт і добре поливаємо зверху відстояною водою.

Також пам’ятайте, що перці потребують вологого ґрунту та рівномірного поливу, щоб коріння не загнивало, але залишалося постійно вологим. Це особливо важливо, коли ґрунт починає остигати через холодні ночі.

Полив перців здійснюємо рано вранці або вже після заходу сонця, одразу розпушуємо ґрунт і мульчуємо його за допомогою соломи.

Щоб тендітні кущі не отримували механічні пошкодження від вітру або ваших необережних дій, рекомендуємо підв’язувати їх до кілочків.

Популярне

Подібні новини