Бабця Зіна більше не викидає лушпиння цибулі, і тепер її огірки плодоносять, як скажені. Секрет простий

Звичайний відход від цибулі може стати чудовим підживленням для ваших посадок на городі чи дачній ділянці. Розповідаємо, в чому саме секрет.

Почнемо з алгоритму дій: збираємо лушпиння цибулі протягом всієї осені, зими і весни, зберігаємо до літа, а потім використовуємо для підживлення всіх рослин на городі, особливо огірків, які від неї в повному захваті!

Сьогодні ми розповімо, як можна використовувати лушпиння цибулі на городі, щоб продовжити плодоношення огірків і зробити врожай фантастичним.

Найпростіший рецепт – це використання лушпиння у сухому вигляді. Її запах відлякує більшість ґрунтових шкідників, якщо прокласти лушпиння як мульчу для огірків.

Агрономи розповіли про народний метод підживлення огірків
Агрономи розповіли про народний метод підживлення огірків

Навесні, при висадці огірків, можна внести лушпиння в кожну лунку, щоб забезпечити профілактику та простимулювати більш інтенсивне зростання. Крім боротьби зі шкідниками, лушпиння насичує ґрунт корисними речовинами, коли перегниває, і підвищує її родючість.

Лушпиння насичене кальцієм, залізом, калієм, вітамінами, фосфором та цинком. Але найкращим методом використання лушпиння є приготування настою. При термічній обробці лушпиння втрачає частину своїх властивостей, а наполягання в трохи теплій воді допомагає зберегти всі потрібні речовини.

Лушпиння замочують у теплій воді в пропорції один до чотирьох із чистою водою протягом семи днів.

Настій використовується для боротьби зі шкідниками у формі обприскування, але ми радимо поливати по півлітра такого розчину під кожен кущ огірків, щоб позбутися ґрунтових шкідників, захиститися від гнилей і простимулювати плодоношення огірків.

Популярне

Подібні новини