Тітка Олена годує томати “коктейлем молодості”: її врожаю ахнув навіть досвідчений агроном з райцентру

У цій статті ми розповімо про підживлення, яке допоможе простимулювати врожайність до самих морозів на всіх овочевих культурах – томатах, перці, огірках, баклажанах і кабачках.

Мова піде про комбінацію гумату калію та бурштинової кислоти. Перша речовина є найпотужнішим калійним підживленням, яке стимулює зростання плодів і появу нових зав’язей, а бурштинова кислота – це чудовий стимулятор росту для будь-яких рослин.

Вона сприяє покращенню харчування, збагаченню киснем та активізації відтоку поживних елементів від листя до плодів і зав’язей.

У комплексі добриво стимулює розвиток мікрофлори у ґрунті, прискорює формування гумусу в кореневій системі, а також покращує здатність рослини справлятися з холодними ночами та дощовими днями, яких у серпні зазвичай буває дуже багато.

Таке підживлення буквально врятує рослини, що в’януть, зміцнить коріння, підвищить кількість пагонів і зробить листя та пагони більш зеленими для тривалого плодоношення в серпні та вересні.

Городники розповіли про дієву підгодівлю овочів в серпні
Городники розповіли про дієву підгодівлю овочів в серпні

Окрім того, це підживлення приносить велику користь ґрунту, нормалізує мікрофлору, покращує життєдіяльність корисних мікроорганізмів та відновлює життєдіяльність кущів.

Особливо актуальним воно буде, коли кущ починає жовтіти, втрачати свої властивості, знижуються темпи появи зав’язей або рослина просто захворіє.

Щоб приготувати це добриво, необхідно взяти 5 таблеток бурштинової кислоти, розчинити їх у відрі води, додати одну столову ложку гумату калію та ретельно перемішати. Добриво потрібно використовувати відразу після приготування, поливаючи по одному літру на кожен кущ огірків, як у теплиці, так і у відкритих умовах.

Популярне

Подібні новини