Для полуниці це рай: додала 1 стакан цього засобу у воду з-під крана і підгодувала кущики в кінці серпня

Як підживити полуницю, яка готується дати врожай у серпні? Розповідаємо про секретну підживку, яка працює, як годинник. Зберігайте рецепт собі.

Отримати врожай полуниці у серпні — не важко. Головне знати, як правильно її підживити. Сьогодні розповідаємо про ремонтантні сорти — це особливі різновиди садовини, яка здатна давати кілька врожаїв протягом сезону. Її родючість та стійкість до різних умов вирощування робить цю культуру популярною серед дачників. Двічі, а то й тричі на рік вам подарує врожай сорт “Альбіон”, “Королева Єлизавета”, “Мальвіна”, “Азія”.

Одним із найкращих варіантів для підвищення родючості цієї полуниці є використання золи. Попіл — багатий на мінерали, такі як кальцій, калій, магній, фосфор, які сприяють зміцненню імунітету рослини, поліпшенню структури ґрунту і забезпеченню оптимальних умов для росту та плодоношення. Простота застосування та доступність роблять його незамінним помічником у догляді за полуницею. Головне брати компонент зі згарища, в якому не було пластику.

Експерти назвали найкраще добриво для полуниці у вересні, яке допоможе їй щедро плодоносити
Експерти розповіли, як підвищити родючість ремонтантної полуниці

Для ефективного використання золи можна приготувати настій. Для цього 250 грамів (або 1 склянку) згорілої деревини заливають 10 літрами води і залишають на добу. Після настоювання концентрат проціджують, розбавляють ще одним відром води і додають до нього 2 столові ложки нітрофоски та 30 г калію. Отриманим розчином слід пролити грядки під вечір, аби не попалити листя ягоди і не дати речовині швидко випаровуватися.

Експерти розповіли, чому полуниця може давати мало врожаю та що до цього призводить
Експерти розповіли, як підвищити родючість ремонтантної полуниці

Якщо немає часу або можливості готувати настій, можна скористатися простішим методом: просто розсипте золу по грядках, а потім щедро полийте їх водою. Це дозволить золі проникнути в ґрунт, забезпечуючи рослину всіма необхідними елементами для розвитку і плодоношення.

Популярне

Подібні новини