Розкидала це минулого року на грядці перед посівом озимого часнику – зубчики виросли з кулак: дармове золото

Вже не за горами час посадки озимого часнику. Як же ж правильно підготувати грядки для цієї городини? Розповідаємо простий, але дуже дієвий секрет.

Зовсім трішки лишилося зібрати врожай та плідно попрацювати у новому сезоні для посадки озимої городини. Часник тут — лідер. В Україні оптимальні терміни посадки цього овочу відрізняються: на півночі це третя декада вересня, у центральних та західних регіонах — перша половина жовтня, а на півдні — друга половина жовтня.

Основним фактором успішного вирощування часнику є вибір правильної ділянки з родючою земелькою. Ідеально, якщо це супіщані або суглинкові ґрунти, оскільки вони добре утримують вологу, але водночас не перенасичуються водою. Проте навіть якщо ваші грядки складаються з піщаного або глинистого ґрунту, це не означає, що посадити озимі не вдасться.

Як збільшити розмір часнику в серпні: порада городника
Без перекопування та зусиль: підготувала грядку для озимого часнику ось таким чином і городина росте з кулак

Варто трішки докласти зусиль і все вийде. Для піщаного ґрунту доцільно додати глину, що допоможе утримувати більше вологи та поживних речовин. Глинистий же ґрунт можна покращити додаванням річкового піску, що полегшить проникнення повітря та води, забезпечуючи коріння рослин киснем.

Ще одним критично важливим аспектом підготовки є перевірка кислотності ґрунту. Часник, як і всі цибулинні культури, найкраще розвивається в слабокислому або нейтральному ґрунтовому середовищі. Підвищена кислотність може блокувати засвоєння фосфору, калію, кальцію та магнію — життєво необхідних елементів для росту рослин.

Це перевірене роками суперпоживне добриво творить дива з озимим часником
Без перекопування та зусиль: підготувала грядку для озимого часнику ось таким чином і городина росте з кулак

Якщо показник кислотності перевищує 6,5 рН, необхідно вжити заходів для його зниження. Найефективнішим способом є внесення вапна, норма якого складає 70 кг на 100 квадратних метрів. Це забезпечить оптимальний рівень кислотності, що сприятиме здоровому розвитку кореневої системи часнику та високому врожаю.

Популярне

Подібні новини