Город восени ніколи не копаю, бо саджу лише 1 вид цих корисних рослин: розсипала насіння і пішла відпочивати

Мабуть, нікого не потрібно переконувати в тому, що збереження та покращення родючості землі — це крок до багатого та здорового врожаю в майбутньому. Тому просто розповімо, як це зробити.

Останні дні літа і перші дні осені — період, коли садівники й городники мають унікальну можливість підготувати ґрунт до наступного сезону без хімії. Одним із найефективніших способів зробити це є посадка сидератів, або зеленого добрива, допомагають відновити родючість землі, збагачуючи її поживними речовинами, поліпшуючи структуру та захищаючи від ерозії.

Після того, як сидерати проростуть й досягнуть певного розміру, їх скошують і закопують у грядки, де вони розкладаються, збагачуючи землю органічною масою.

У вересні важливо вибрати такі рослини, які зможуть швидко прорости та розвинутися до настання холодів. Ось кілька найпопулярніших варіантів.

Гірчиця біла

Ці 5 помилок допускає багато городників: розповідаємо про всі тонкощі при вирощуванні гірчиці як добрива
Експерти назвали сидерати, які слід посадити перед вереснем

Це одна з найшвидше висхідних культур, що робить її ідеальним вибором для кінця літа. Вона ефективно пригнічує ріст бур’янів і поліпшує структуру ґрунту, роблячи його більш пухким. Гірчиця також має властивості, що захищають ґрунт від шкідників і хвороб.

Жито

Жито — чудовий сидерат для пізньої осені. Воно стійке до холодів і продовжує рости навіть при низьких температурах. Рослина добре захищає ґрунт від ерозії й покращує його структуру. Крім того, її коренева система проникає глибоко в ґрунт, витягуючи з нього поживні речовини.

Фацелія

Садівники розповіли, коли саме та навіщо сіяти фацелію
Експерти назвали сидерати, які слід посадити перед вереснем

Універсальним сидератом є фацелія, яка добре підходить для будь-яких типів ґрунтів. Вона швидко росте, ефективно пригнічує бур’яни та збагачує ґрунт азотом. Фацелія також є медоносною рослиною, приваблюючи до саду корисних комах.

Вика

Ще один чудовий вибір для кінця серпня — вика, що належить до бобових культур, тому добре збагачує ґрунт азотом. Вона також сприяє поліпшенню структури ґрунту, роблячи його більш пухким і повітряним.

Популярне

Подібні новини