Підгледіла, як сусідка вставляє зубочистку в помідори – спитала, навіщо: відповідь неабияк здивувала

Практично кожен городник вирощує на своїх ділянках помідори. Однак ця культура потребує ретельного догляду, бо в іншому випадку на врожай доведеться чекати дуже довго.

Томати зеленого кольору на кущах, які не поспішають дозрівати, є звичним явищем. Проте в кінці сезону кожен городник прагне зібрати як можна більше стиглих плодів, уникнувши їх ураження фітофторою та іншими захворюваннями.

Тому експерти виділяють декілька дієвих способів, як прискорити процес дозрівання томатів, як на відкритому ґрунті, так і в теплиці. Розповідаємо далі у матеріалі про них більш детально.

Для того щоб допомогти томатам дозріти, досвідчені городники рекомендують декілька методів. Насамперед варто забезпечити рослинам достатню кількість світла, видаливши зайве листя, яке затінює плоди, та піднявши гілки ближче до сонця.

Під час прохолодних ночей рекомендується накривати томати нетканим матеріалом, щоб захистити їх від холоду. Важливо також прибрати зайві гілочки, оскільки їх надмірна кількість може сповільнювати дозрівання плодів.

Беріть на замітку собі цей диво трюк із зубочисткою
Беріть на замітку собі цей диво трюк із зубочисткою

Ще одним методом є обережне підняття куща томатів з ґрунту, щоб трішки надірвати дрібне коріння, створюючи таким чином невеликий “стрес” для рослини. Крім того, можна застосувати хімічний вплив, обприскавши томати розчином йоду (на одне відро води приблизно 10-15 мілілітрів) або розчином на основі кухонної солі (на одне відро води одна склянка).

Щоб рослина зосередила свої сили на дозріванні плодів, можна зробити наскрізний розріз поруч із основою стебла завдовжки два-три сантиметри, вставивши туди зубочистку чи скріпку.

Також ефективним може бути метод проколювання основи томатів поруч з плодоніжкою на глибину близько одного сантиметра. При цьому зубочистку необхідно обов’язково дезінфікувати, як і місце проколу.

І нарешті, традиційним перевіреним роками способом є збирання зелених плодів для їх дозрівання в добре освітленому місці вдома. Щоб прискорити дозрівання, до зелених помідорів можна додати один-два стиглих плоди.

Популярне

Подібні новини