Сусід-городник завжди прив’язує мотузки на яблуню і збирає урожай раніше за всіх: випитала, що це за метод

Ви коли-небудь чули, що доросле дерево слід прив'язувати? Редакція сайту "Добрі новини" знайшла для вас цікавий спосіб збільшити родючість яблуні у сезон.

Яблука з незапам’ятних часів увійшли у раціон українців. Чого з них тільки не роблять: і солодке, і пряне, і дітям смаколики. Виявляється, аби яблуня вродила, не потрібно “танців з бубном” та навіть добрив. Достатньо механічно простимулювати її до формування плодів.

Секрет криється у правильному розподілі ваги гілок і стимулюванні руху соків всередині дерева. Для реалізації цього методу вам знадобляться кілька кілочків і мотузок. Спочатку слід вбити кілочки в землю навколо яблуні. Важливо, щоб кілочки були надійно закріплені, адже вони повинні витримувати навантаження.

Які рослини посадити поруч з яблунею
Садівник розповів, навіщо яблуню обв’язувати мотузками

Далі потрібно прив’язати мотузки до кожного кілочка. Потім закріпіть кінці шворок на гілках з плодами, обережно нахиляючи їх до землі. Цей кут створює умови, за яких соки в дереві розподіляються більш рівномірно, що позитивно впливає на розвиток плодів. Яблука отримують більше поживних речовин, що дозволяє їм швидше дозрівати і ставати більш соковитими та смачними.

А ось навесні, коли дерево тільки-тільки прокидається, потрібно внести добрива. Яблуня сама покаже, коли це слід зробити, випустивши перші листочки. Дуже вдячний сад буде за підживку з курячого посліду.

Експерти назвали найкращі рослини, які стануть чудовими сусідами для вашої яблуні на ділянці
Садівник розповів, навіщо яблуню обв’язувати мотузками

Підгодівлю робимо так: на 1/3 заповнюємо відро перегноєм. Беріть одразу сухий, аби не обпалити кореневу систему. Далі залишок простору у місткості заливаємо водою. Краще за все теплою. Тепер цю суміш відправляємо настоюватися у темне прохолодне приміщення. Коли “жижа” підгуляла і на поверхні з’явилися бульбашки, слід вносити у землю. Друге підживлення можна робити, коли розквітнуть перші бутони.

Популярне

Подібні новини