Перевірте свій список на осінь 2024: які речі треба мати вдома на випадок блекаутів та відключення води

На випадок блекаутів та відключення води, важливо бути підготовленим і мати вдома необхідні речі для забезпечення базових потреб і комфортного виживання.

Перше, що потрібно мати вдома, це запас води, розрахований на кілька днів: мінімум 2-3 літри на людину на день для пиття та гігієни. Важливо мати незалежні джерела освітлення, такі як ліхтарики на батарейках або акумуляторах, кемпінгові ліхтарі та свічки, а також запальнички чи сірники для їхнього запалювання.

Оскільки під час блекауту може бути неможливо заряджати електронні пристрої, необхідно мати зарядні пристрої та павербанки, бажано великої ємності, які можуть забезпечити ваші гаджети енергією на тривалий час. Також варто розглянути сонячні зарядні пристрої або зарядні станції, які можна підзаряджати заздалегідь. Не менш важливим є запас їжі, що не потребує приготування або швидкого вжитку. Консервовані продукти, сухофрукти, горіхи, енергетичні батончики, а також готові страви чи сублімати будуть ідеальним вибором.

Які речі необхідні під час відключення світла та води
Які речі необхідні під час відключення світла та води

Для тих випадків, коли приготування їжі все ж необхідне, стане в нагоді портативна плита або пальник на газу чи спирту з балонами або іншим паливом. Забезпечте себе гігієнічними засобами, зокрема вологими серветками, антисептиками, одноразовим посудом, туалетним папером, сухими рушниками, а також контейнерами або пакетами для збору сміття. Якщо зникне опалення, знадобляться теплі речі та ковдри. Термоковдри, пледи, теплий одяг або спальники допоможуть зберегти тепло в холодний період.

Не забувайте про аптечку з усіма необхідними медикаментами, зокрема з індивідуальними ліками, якщо ви їх приймаєте. Готівкові гроші в дрібних купюрах будуть корисними на випадок, якщо банкомати та платіжні системи не працюватимуть. Інформація під час блекауту також має велике значення, тому тримайте під рукою радіо на батарейках або акумуляторах для отримання новин та важливих повідомлень. Корисно мати додаткові ємності для зберігання води, зокрема баклажки або великі контейнери, щоб у разі відновлення водопостачання зберегти запас на майбутнє.

Які речі необхідні під час відключення світла та води
Які речі необхідні під час відключення світла та води

Батарейки і акумулятори також будуть необхідними для живлення електронних пристроїв, ліхтариків та іншого обладнання. Не варто забувати про базовий набір інструментів, який може стати в пригоді для дрібного ремонту чи інших потреб. Важливо зберігати всі важливі документи в одному місці, бажано в водонепроникному контейнері або пакеті, і мати їх копії на цифрових носіях. Така підготовка допоможе вам бути готовими до непередбачених ситуацій і забезпечить базовий комфорт у разі тривалого відключення електроенергії та води.

Популярне

Подібні новини