Більше не чекаю по 5 років, поки грошове дерево зацвіте! Прискорюю цей процес 2 таблетками янтарної кислоти

Грошове дерево – це доволі поширена кімнатна рослина, яку можна зустріти практично в будь-якому будинку. Однак, мабуть, не кожен із нас мав нагоду побачити, які квіти може мати ця рослина.

Розповідаємо далі у матеріалі, що саме необхідно грошовому дереву, або товстянці, щоб воно якомога швидше порадувало нас своїми ніжними квітами.

Чому товстянка має назву “грошове дерево”

Назва цієї рослини пов’язана з популярною прикметою: завдяки правильному догляду товстянка може приносити в дім фінансовий добробут. Наукового підтвердження цьому немає, але це не знижує її досить високої популярності.

Товстянка продовжує залишатися улюбленою рослиною для декору в багатьох домівках та офісах. Це обумовлено її насиченим зеленим кольором, формою, що нагадує мініатюрне деревце, та, звичайно ж, невибагливістю у догляді. У зв’язку з цим багато квітникарів включають грошове дерево до власної колекції кімнатних квітів.

Чим саме можна стимулювати цвітіння товстянки

Зазвичай грошове дерево починає квітнути приблизно через п’ять років після посадки, проте досвідчені флористи точно знають, як прискорити цей процес.

Ці секрети досвідчених квітникарів мало хто знає, а дарма!
Ці секрети досвідчених квітникарів мало хто знає, а дарма!

Перш за все, для рослини необхідно створити сприятливі умови для її росту. Товстянку слід розмістити в місці з максимальною кількістю світла, проте при цьому уникати попадання прямого сонячного світла. Крім того, цій рослині не подобаються високі температури, саме тому найкращою для неї є середня температура 20 ℃.

Для стимуляції росту і цвітіння рекомендується обробляти товстянку янтарною кислотою. Для цього в одному літрі теплої води потрібно розчинити дві таблетки кислоти та отриманою рідиною за допомогою пульверизатора провести обприскування всіх листочків рослини.

До того ж, цвітіння можна стимулювати за допомогою калійно-фосфатних добрив. Для цього два грами вже готової суміші, яку легко можна придбати в спеціалізованих крамницях, слід розвести в одному літрі теплої води та полити отриманим розчином товстянку. Така підгодівля неодмінно допоможе рослині зацвісти набагато раніше.

Популярне

Подібні новини