Навіть найповільніші втечуть зі швидкістю світла: слимаків пригощаю цією приманкою – банки ставлю в тінь

У цій статті ми розповімо вам про ТОП-5 найкращих народних способів боротьби та профілактики слимаків, які дадуть чудовий результат і захистять ваш врожай.

Перший спосіб — сіль. Спершц необхідно створити для слимаків місця в тіні, де вони вдень ховатимуться від сонця. А далі, коли вони зберуться в одному місці, посипати їх сіллю.

Або ж вийдіть на ділянку вночі з ліхтарем та сільничкою, знайдіть рослини, уражені слимаками, струсіть їх із листя і посипте сіллю. Волога швидко покине шкідника, і він повільно, але впевнено загине. Головне — вибрати час, коли слимаки особливо активні.

Другий спосіб — напої. Відловлювати слимаків можна за допомогою компоту, молока чи пива, особливо на маленьких ділянках. Залиште плоске блюдце з напоєм у городі, і наступного ранку воно буде повне загиблих слимаків. Також підійде суміш меду, дріжджів та води, але таку масу потрібно прокип’ятити, поки рідина не загусне.

Як позбутись від слимаків на городі та в саду
Як позбутись від слимаків на городі та в саду

Третій спосіб — половинка грейпфрута. М’якоть цього смачного та корисного фрукта витрачати шкода, тому можна скористатися половинкою шкірки. Просто покладіть її біля рослини, яку атакують слимаки. Вранці біля шкірки буде зібрано багато слимаків, і ліквідувати їх не складе жодних труднощів.

Четвертий спосіб — диня. Шкірки дині також можна залишити в саду біля уражених рослин. Шкідники потягнуться до них, як мухи на… самі знаєте що.

П’ятий спосіб — натуральні настої. Можна приготувати настій гірчиці. Для цього беремо 50 грамів гірчичного порошку, розводимо його в склянці води, настоюємо кілька годин, додаємо воду до об’єму одного літра та обприскуємо рослини ввечері. Як альтернатива, можна зробити настій часнику. На літр води видавлюємо кілька зубчиків часнику, настоюємо протягом 24 годин і обприскуємо листя рослин. Цих запахів слимаки не витримають і обов’язково покинуть вашу територію.

Популярне

Подібні новини