Дядько Микола розкрив таємницю: додав 2 грами цього на відро – і буряк став солодким, як мед. Спробуйте!

Буряк дуже любить азот, але тільки на початку свого розвитку, коли йде набір маси гички. У майбутньому надлишок азоту може порушити формування коренеплоду, зробити його дрібним і грубим.

Натомість, калій під час плодоношення відповідає за цукристість, соковитість та великий розмір коренеплоду. Чим же підгодувати буряк, щоб він виріс великим і солодким?

Буряк не переносить хлор, буквально відкидає його, тому хлорні добрива варто одразу виключити. Магній цьому овочу дуже до смаку – він відповідає за смак бадилля і стимулює імунітет рослини, захищаючи її від хвороб. Бор також є важливим елементом, оскільки його дефіцит може призвести до того, що коренеплоди будуть дуже дрібними, деформованими і швидко зіпсуються під час зберігання.

Отже, що робити? У серпні ми обов’язково даємо буряку дві прості підгодівлі, щоб він ріс так, як потрібно. Перша – це настій з деревної золи. Беремо 2 склянки золи, розводимо на 10 літрів води, ретельно перемішуємо, настоюємо пару годин і додаємо по літру під кожну рослину. У золі міститься калій, фосфор і залізо, тому вона сприяє надходженню всіх важливих мікроелементів для розвитку плоду.

Агрономи розповіли про підживлення буряку
Агрономи розповіли про підживлення буряку

Додатково, за тиждень обов’язково робимо обприскування борною кислотою прямо по листю. Для цього на відро води додаємо 2 грами борної кислоти, розчиняємо і з пульверизатора обробляємо листя максимально рясно. Також можна внести слабоконцентрований розчин сульфату магнію, який також називають сіллю Епсома.

Якщо на ділянці немає деревної золи, можна підгодувати буряк монофосфатом калію, а замість борної кислоти придбати будь-яке борвмісне добриво в садівничому магазині. І за всі ці зусилля буряк обов’язково вам віддячить!

Популярне

Подібні новини