Додала 1 щіпку цього добрива в серпні, і квітник перетворився на райський сад. Крутіше, ніж в Голландії

Серпень — це останній місяць літа, і протягом цього періоду потрібно встигнути виконати багато важливих завдань у квітнику. Про ці завдання ми розповімо в цій статті.

У серпні продовжують цвісти однорічні рослини та повторно квітучі багаторічники. Щоб продовжити їхнє цвітіння, необхідно вчасно видаляти відцвілі суцвіття та квітки, аби рослини не витрачали сили на зав’язування насіння, а продовжували радувати нас своїм цвітінням.

У цей період також важливо підтримати рослини підгодівлею. Однорічні квіти рекомендується підгодовувати комплексними мінеральними добривами, чергуючи їх з фосфорно-калійними. Багаторічні квіти, троянди та клематиси слід підживлювати фосфорно-калійними добривами, які допоможуть накопичити необхідні поживні речовини для успішної зимівлі.

Натуральними джерелами фосфору та калію є кісткове борошно та зола. У суху погоду добрива вносять у рідкому вигляді, а в сиру — гранульовані добрива розсипають по поверхні ґрунту і злегка загортають їх граблями.

Калій сприяє хорошому визріванню пагонів у троянд і клематисів, а також формуванню квіткових бруньок у багаторічників. Фосфор допомагає нарощувати потужну кореневу систему. Фосфорно-калійні добрива особливо важливі для хризантем, астр, гладіолусів, жоржин та канн.

Серпень — це сприятливий час для пересадки та поділу багаторічників. У цей період можна пересаджувати та ділити рослини, такі як примула, флокси, дельфініуми, бородаті іриси, півонії, лілійники, лілії, астильби та інші. Якщо їх не ділити вчасно, кущі починають старіти, квітки дрібнішають, а коріння деяких рослин, наприклад флоксів та астильби, може почати випирати з ґрунту, що негативно позначається на їхній зимівлі в холодних регіонах. Розподіл і пересадка таких рослин краще переносяться на весну.

Квітникарі розповіли про важливі справи у саду в серпні
Квітникарі розповіли про важливі справи у саду в серпні

У серпні також дозріває насіння багаторічників та однорічників. Його можна зібрати, добре просушити та зберігати до наступного сезону. Насіння багаторічників для збереження схожості необхідно зберігати в холодильнику до моменту висівання. Посіяні у червні багаторічники у серпні висаджують на постійне місце в квітнику або на клумбі. На зиму їх можна вкрити лапником або покривним матеріалом.

Викопані раніше цибулинні багаторічники потрібно прогріти при температурі плюс 20-30 градусів, а наприкінці серпня висадити на постійне місце. У цей же період можна поділити та пересадити нарциси. Можна також посіяти дворічні квіти, які встигнуть прорости та зміцніти до настання зими, щоб наступного року порадувати нас своїм цвітінням.

У серпні на рослинах накопичуються різні хвороби та шкідники. Щоб рослини не пішли на зиму ослабленими, їх необхідно обприскувати спеціальними засобами від хвороб. Для цього можна використовувати такі препарати, як “Фітоспорин”, “Алірін-Б”, “Хом”, “Бордоська рідина”, “Скор” та інші. Від шкідників добре допомагають “Зелене мило”, “Актара”, “Актеллік” та інші препарати.

Популярне

Подібні новини