10 важливих справ у вересні на городі: забудете про це – навесні залишитесь “з носом” замість врожаю!

У вересні ми ще продовжуємо збирати врожай з ділянки, робимо перекопування, висаджуємо озимі культури та обробляємо ґрунт від хвороб і шкідників.

Однак деякі справи можна взагалі забути, а навесні сильно про це пошкодувати. У цій статті ми розповімо про ті речі, які ви могли б пропустити у догляді за своєю ділянкою.

Якщо незабаром очікуються заморозки та холодні ночі, грядки з овочами та зеленню потрібно вкривати спанбондом. Парники та теплиці слід закривати на ніч, інакше гарного врожаю просто не буде.

Після збирання врожаю необхідно пролити ґрунт біопрепаратами, щоб знищити шкідників, їх потомство, грибки та інфекції. Фітоспорин або триходермін відмінно підійдуть для цього.

Також важливо заготовити ґрунт для висадки розсади навесні. Землю потрібно набрати з грядки, видалити бур’яни та каміння і продезінфікувати.

Після збирання плодів важливо прибрати все бадилля. Томати, перці, огірки та інші рослини потрібно вирвати з корінням і відправити на компост, якщо кущі здорові. Якщо ні, то їх треба спалити за межами ділянки.

Після збирання врожаю обов’язково засійте землю сидератами, а у жовтні перекопайте її разом із травою. За зиму зелена маса перегниє та збагатить ґрунт.

Агрономи назвали 10 важливих справ на городі у вересні
Агрономи назвали 10 важливих справ на городі у вересні

Поки ще тепло, можна закласти високі грядки. Вереснева погода допоможе активізувати ґрунтові процеси та забезпечити хороший урожай у наступному році.

У вересні ще дозрівають деякі сорти капусти, тому їх потрібно захистити від слимаків та гусениць. Міжряддя можна посипати золою та тютюном, а самі рослини обкопати для підрізання корінців. Це скорочує приплив води, і капуста не розтріскується.

У теплицях ґрунт також потрібно перекопати, саму конструкцію продезінфікувати та провітрити.

До ґрунту можна внести комплексні підживлення, але слідкувати, щоб вони не містили багато азоту. Підійде деревна зола або суперфосфат, а після внесення землю треба перекопати.

У вересні висаджуються всі озимі культури. Часник садять на глибину близько 10-14 сантиметрів, щоб він не вимерз за зиму.

Обов’язково приберіть гілки, листя, каміння та сміття з ділянки, щоб вони не поширювали хвороби.

Популярне

Подібні новини