Справжній сільський секрет підготовки смородини до зими за 30 хвилин: весь фокус у правильній обрізці

Похолодання не за горами, і це означає, що саме час підготувати смородину до зими. Без сумніву, смородина здатна давати багатий урожай навіть без підготовки до морозів.

Однак рік за роком їй ставатиме все складніше, плоди дрібнішатимуть і вже не будуть такими соковитими та поживними.

Тому краще заздалегідь перестрахуватися, виконати всі необхідні процедури й на наступний рік отримати смачний урожай. Смородина вважається досить зимостійкою культурою, здатною витримувати до -30 градусів морозу, тому укривати її не обов’язково. Восени потрібно проводити обрізування кущів, адже навесні це може нашкодити рослині.

Передусім потрібно видалити всі сухі та гнилі гілки, після чого перейти до обрізки порослі під тонкий корінь. Потім обов’язково обріжте гілки, що лежать на землі або переплітаються між собою. Усі обрізані частини смородини необхідно негайно спалити.

Садівники розповіли про осінній догляд за смородиною
Садівники розповіли про осінній догляд за смородиною

Після обрізки переходьте до обробки рослини від шкідників та захворювань. Приготуйте розчин із 40 грамів хлорокису міді та відра води, і обприскайте смородину з усіх боків за допомогою пульверизатора. Наприкінці вересня приступайте до обробки ґрунту.

Щоб попередити появу великої кількості комах навесні, спочатку потрібно прополоти ґрунт, після чого розпушити його, не зачіпаючи коріння смородини. Перед перекопуванням обробіть смородину розчином сечовини, розчинивши засіб у кількості, що відповідає розміру сірникової коробки, у відрі води. Під час розпушування підгодуйте рослину фосфорно-калійним добривом і накрийте ґрунт мульчею товщиною 10 см.

Популярне

Подібні новини