Тітка Марія навчила, як “годувати” огірки: тепер мої кущі пруться вгору, наче їх хтось за вуха тягне

Хрумкі й дуже смачні огірочки хоче виростити кожен український дачник. Але правильно їх виростити — завдання не з легких, особливо у серпні та вересні.

Одним з найкращих підживлень для продовження плодоношення, зміцнення імунітету куща та продовження його життя є молочно-йодове позакореневе підживлення.

Якщо ви вже застосовували цей засіб, то знаєте, що він працює безвідмовно та дуже ефективно — захищає кущ від хвороб, вірусів, бактерій та шкідників. Молоко і йод окремо мають дуже корисні властивості, але в комбінації ефект ще кращий — рослина буде стрімко розвиватися, оживе і даватиме врожай навіть у найнесприятливіших умовах.

Завдяки молоку пагони швидше наростатимуть, а йод виступить у ролі відмінного антисептика, протистоячи різним огірковим хворобам. Крім того, у складі йоду є калійна сіль, яка заповнює нестачу калію.

При його дефіциті на листі формуються плями, а з квіток не з’являються плоди. Завдяки обробці молоком з йодом ви зможете покращити смак огірків і підвищити концентрацію вітамінів у них.

Експерти розповіли, як продовжити плодоношення огірків
Експерти розповіли, як продовжити плодоношення огірків

Якщо з’єднати йод та молоко в одному обприскуванні, можна забезпечити подвійну захист огірка.

Завдяки лактозі на листі сформується плівка для захисту пагонів від інфекцій та негативних факторів навколишнього середовища, а йод знищить патогенні речовини. Подвійна дія добрива захистить від гнилі, хвороб, інфекцій, бактеріозу та борошнистої роси.

Якщо ці хвороби з’являться, то весь урожай загине, а рослина перестане плодоносити і вже не відновиться через кліматичні особливості. Саме тому дуже важливо розводити на 10 літрів води один літр молока, додавати 10 крапель йоду і робити обприскування раз на 7-10 діб.

Популярне

Подібні новини