Баба Зіна показала, як зробити з кволих томатів справжніх богатирів: додаю 1 дрібку цього – і врожай шалений

Садові культури дадуть нам чудовий урожай, якщо отримають достатньо поживних речовин та будуть захищені від хвороб і шкідників. Допомогти в цьому може просте добриво.

Мова про звичайну харчову соду.

Розчин із содою використовується для обприскування помідорів і для поливу під корінь.

Основною причиною, з якої сода обирається як добриво в серпні-вересні, є безпека цієї речовини. Вона не шкодить ні рослинам, ні плодам, ні людині, ні тваринам. Це недорогий і доступний засіб, який запобігає розвитку хвороб у рослин, а сода надійно продезінфікує листя, плоди та ґрунт.

Сода також знижує кислотність ґрунту, допомагаючи корінням засвоювати корисні речовини, а ще стимулює ріст і дозрівання томатів у будь-яких погодних умовах.

Якщо підгодувати розсаду содовим розчином, вона показуватиме відмінну схожість, а якщо внести підживлення під час плодоношення в серпні, кущ зможе прожити набагато довше, і всі плоди встигнуть достигнути та дозріти. До того ж їх смак буде набагато солодшим.

Експерти розповіли про содове підживлення томатів
Експерти розповіли про содове підживлення томатів

Залежно від цілей необхідно робити різні содові розчини. Вилікувати від шкідників можна розчином із відра води та 75 грамів соди. Щотижня обробляємо кущі, доки всі шкідники не зникнуть.

Щоб рослини не хворіли, використовується змішаний склад соди, рослинної олії та мила. По одній столовій ложці кожного компонента змішуємо у п’яти літрах води, додаємо таблетку аспірину та обприскуємо томати раз на десять діб.

Для продовження життя куща та запобігання обпаданню листя роблять розчин з відра води та столової ложки соди. За сезон можна зробити до трьох таких обробок, але наприкінці серпня – на початку вересня вона буде найдієвіша.

Ця стаття містить корисні поради щодо використання харчової соди для догляду за садовими культурами, особливо помідорами.

Популярне

Подібні новини