Простий “дідівський” метод допоміг раз і назавжди побороти паршу на картоплі: масова недуга вмить відступила

Парша на картоплі – явище, яке може перетворити смачний і здоровий врожай рослини на той, з якого апетитні страви у вас приготувати навряд чи вийде.

Якщо закривати очі на паршу на картоплі, то існує ризик просто втратити цілий врожай. Така хвороба є особливо небезпечною, а викликається вона інфекцією, яка зароджується та розвивається просто в ґрунті. Тому боротись із нею потрібно комплексно.

Як позбутись від парші на картоплі

Найбільш схильними до появи парші експерти називають піщані грядки й ті ділянки, які попередньо удобрюватись деревною золою або гноєм. Найвищий пік активності хвороби припадає на період, коли температура на вулиці максимальна, а земля городниками поливається рідко.

Городники та експерти пояснили, чому з'являється парша на картоплі та як від неї позбутись
Городники та експерти пояснили, чому з’являється парша на картоплі та як від неї позбутись

Втім, у вас є шанс убезпечити себе та свою грядку від появи хвороби у майбутньому. Робити це потрібно просто на етапі посадки бульби. Якщо ви цього не робили, то спробуйте врятувати картоплю на етапі збирання. До слова, картопля з червоною чи тонкою шкіркою найбільш схильна до парші.

Спеціальні фунгіциди від парші на картоплі можуть допомогти, якщо обробляти посівний матеріал перед посадкою. Якщо картопля вже під землею, вони не допоможуть. До слова, звичайна гірчиця допомагає від парші дуже добре. Для цього потрібно посипати грядку сухою гірчицею у процесі посадки, а потім ретельно полити ділянку водою. У такому разі хвороба відступить від рослини.

Городники та експерти пояснили, чому з'являється парша на картоплі та як від неї позбутись
Городники та експерти пояснили, чому з’являється парша на картоплі та як від неї позбутись

На стадії росту та дозрівання ви можете обробити кущі картоплі від парші тільки хімічними препаратами, але у низьких концентраціях. Краще порадитись щодо використання тих чи інших засобів із працівниками спеціалізованих магазинів для саду та городу.

Популярне

Подібні новини