Дід Василь розкрив секрет “швидкого компосту”: додаю це – і купа “горить”, наче в ній вулкан прокинувся

Всім відомо, що одним із найефективніших органічних добрив є компост. Він складається з розкладених органічних відходів, отриманих від життєдіяльності рослин чи тварин.

Однак для повного дозрівання компосту потрібен тривалий час, приблизно до 9 місяців, залежно від його складу. Компост готують у спеціальних ящиках або створюють компостну купу.

Проте існує спосіб не чекати так довго на дозрівання компосту, а, навпаки, прискорити цей процес. Існують спеціальні добавки, що пришвидшують розпад матеріалів у компостній купі. Завдяки ним можна скористатися цим, наповненим корисними мікроелементами, добривом набагато раніше. У статті ми поговоримо про такі добавки, як Байкал-ЕМ1 та Біотел-Компост.

Байкал-ЕМ1 допомагає компосту дозріти за 2-3 місяці, а Біотел-Компост — за 3-4 місяці. Одна упаковка засобу переробляє 3 кубічні метри компосту. Зазвичай на 10 літрів води розводять 2,5 грама засобу. Існує також спосіб, який можна приготувати самостійно. Результат також буде швидким, і компост буде готовий за 2 місяці.

Городники назвали секрет швидкого компосту
Городники назвали секрет швидкого компосту

У 0,5 літра води потрібно розчинити 70 грамів сухих дріжджів, отриману масу прокип’ятити, додати 100 грамів гліцерину та 2 столові ложки цукру і трихопланту. Дайте суміші настоятися близько години, і можна поливати нею компостну купу. Крім прискорення процесу перегнивання, цей препарат запобігає розвитку грибків.

Поливати повторно варто через два тижні, найкраще в середині вересня. Обов’язково спробуйте використати наші рекомендації і переконайтесь в їхній високій ефективності.

Популярне

Подібні новини