ід Микола з Черкас морозить одяг і регоче: “Піт тікає, як заєць від вовка!”. Перевірений спосіб без прання

Часом прибрати неприємний запах з одягу буває дуже важко. Коли йдеться про специфічні забруднення, звичайне прання речей, на жаль, не допомагає впоратися з цією задачею.

Сьогодні ми розповімо, як прибрати різні неприємні запахи з одягу за допомогою підручних засобів, коли звичне прання не дає результату.

Як прибрати запах поту?

Запах поту – одна з найбільших проблем, з якими доводиться стикатися господаркам під час прання. Часто цей запах виявляється настільки стійким, що жоден порошок не може повністю його вивести. Якщо й ви зіткнулися з такою проблемою, не варто впадати у відчай. Існує щонайменше чотири способи її вирішення.

Перший спосіб старий, як світ – використовуйте господарське мило. Достатньо намилити пахучі ділянки одягу з вивороту та залишити річ у такому стані на 30 хвилин, а потім випрати її звичним способом. Неприємного запаху поту не залишиться і сліду. Проте у випадку з кольоровим одягом цей метод краще не використовувати, оскільки під час прання яскраві тканини можуть потьмяніти.

Експерти розповіли, як легко позбутися запаху поту на одязі без прання
Експерти розповіли, як легко позбутися запаху поту на одязі без прання

Другий варіант – це розчин з оцту та соди. Такий розчин актуальний у боротьбі не лише зі стійкими давніми плямами поту, але й із запахом тютюнового диму. Щоб вивести неприємний запах, змішайте 3 літри теплої води зі 100 мл оцту. Замочіть у цьому розчині брудну річ на 3-4 години, а потім виперіть одяг при високій температурі, додавши до прального порошку 2 столові ложки соди.

Якщо в будинку раптом не виявилося ні соди, ні оцту, можна обмежитися звичайною сіллю. Просто зробіть розчин із двох столових ложок солі та 250 мілілітрів води. Нанесіть розчин на забруднену ділянку одягу та залиште річ на дві години. Наприкінці знову виперіть одяг звичним способом і добре просушіть.

Четвертий спосіб – помістіть річ у морозильну камеру на 2-3 години, якщо з якоїсь причини немає можливості випрати одяг, а позбутися запаху поту необхідно терміново.

Популярне

Подібні новини