Огіркам – “осінній допінг”: завдяки цьому трюку мої плоди ростуть, коли сусідські вже давно зав’яли

Щоб огірочки плодоносили якомога довше і до кінця вересня радували добрим урожаєм, потрібно дотримуватися кількох правил. Про них сьогодні і поговоримо.

Насамперед, регулярно збирайте плоди, щоб вони не перезрівали – найкраще робити це кожні 1-2 дні. Після дощу огірки швидко ростуть, а в спеку зростання плодів припиняється. Запам’ятайте: якщо на кущі сформується хоча б один перезрілий плід із насінням, його цвітіння одразу ослабне.

Тривалість плодоношення огірків залежатиме від здоров’я куща. Якщо на огірочки нападатимуть шкідники або з’явиться якась хвороба, першими почнуть страждати листя – воно пожовтіє, засохне і покриється плямами. Щоб зберегти здоров’я куща, обробляйте його раз на два тижні фітоспорином чи народними засобами.

Наприклад, настій цибулиння підійде відмінно. Про його рецепт вже є стаття на цьому каналі. Огірочки дуже люблять тепло, але у серпні вони можуть перестати рости через падіння нічної температури. Для цього можна накривати огірки спанбондом або плівкою, але вдень потрібно забезпечити добре провітрювання, щоб грибкам було складно поширюватися.

Експерти назвали секрет довгого плодоношення огірків
Експерти назвали секрет довгого плодоношення огірків

Незважаючи на те, що зростання огірків у будь-якому випадку сповільниться до осені, їх потрібно поливати, але вже не так рясно. У спеку зрошуємо огірочки щодня, а за середньої температури – раз на 2-3 дні. Наприкінці літа добрива вносяться раз на два тижні. Для цього можна використати мінеральні калійно-фосфорні підживлення або настій із деревної золи.

Одну склянку розводимо на десять літрів води, і добриво вносимо під корінь. Також важливо робити позакореневе обприскування по листю – так рослини будуть набагато швидше засвоювати корисні речовини за будь-якої погоди та температури. Можна використовувати будь-які народні підживлення, але якщо огірок зупинився у зростанні, використовуйте стимулятори росту – Циркон, Епін або звичайну янтарну кислоту.

Популярне

Подібні новини