Тітка Зоя поділилася рецептом “зеленої зимівлі”: саджаю це восени – і земля навесні, як пух

Друзі, настав вересень, але досвідчені дачники не припиняють сіяти культурні рослини на своїй земельній ділянці чи дачі. Розповідаємо всі подробиці.

У вересні ще можна висіяти овочеві культури для цьогорічного врожаю, а також засіяти культури для покращення ґрунту. Про це йтиметься у цій статті. Цього року ми ще встигнемо зібрати редис, салат і навіть цибулю на перо, тому можна висівати ці рослини.

Проте робити це потрібно в тепличних умовах, оскільки там клімат підходить для зростання зелених насаджень. Незважаючи на те, що редис і шпинат є морозостійкими рослинами, при зниженні температури до +3-+5 градусів зростання культур сповільниться, і врожай може запізнитися на 1-2 тижні.

Наступного сезону для раннього врожаю можна буде висіяти на грядку моркву і буряк, але для цього підходять тільки спеціальні сорти для передзимового посіву. Також можна висадити озимі види часнику.

Городники розповіли, що можна встигнути посадити у вересні
Городники розповіли, що можна встигнути посадити у вересні

Для цього потрібно внести до ґрунту добрива, перекопати його і дочекатися, поки ґрунт осяде та настоїться. Найкраще починати ці процедури на початку вересня.

Одразу скажемо, що взимку культури висаджуємо тільки на піднесених грядках, щоб їх не розмивало під час дощів навесні та восени. Крім того, на початку осені на вільних ділянках можна висіяти сидерати як у теплиці, так і на грядках.

На початку або в середині жовтня зелень потрібно буде викосити і закласти в ґрунт граблями або повністю перекопати ділянку. Зелена маса розкладеться за зиму і збагатить ґрунт корисними речовинами, захистить його від бур’янів і шкідників, а також знищить грибкові хвороби. Найбільше ми любимо гірчицю, яку дуже зручно закладати в ґрунт.

Популярне

Подібні новини